Ako na ‘koronanudu‘? Vytlačte pre deti maľovanky krásnych áut. Sú zadarmo

Tomáš Andrejčák | 04.04.2020 10:00
Automobilky reagujú na koronavírus nielen výrobou zdravotníckych potrieb či pľúcnych ventilátorov. Niektoré myslia aj na deti, ktoré ostali doma.
Automobilky sa tak trochu začali predháňať v... Foto: Ian Callum
Maľovanka Automobilky sa tak trochu začali predháňať v ponuke maľovaniek pre deti. Teraz prídu vhod. Za touto stojí napríklad dlhoročný šéf dizajnu Jaguaru Ian Callum.

Školy sú zavreté rovnako ako montážne linky automobiliek. V niektorých krajinách je tiež obmedzený pohyb, čo znamená, že rodičia a deti sú doslova „uväznení“ vo svojich domovoch. Ako zmysluplne vyplniť tento čas? Výrobcovia áut prichádzajú s nápadom. Na svojich stránkach ponúkajú maľovanky áut. A dokonca zadarmo, stačí si ich vytlačiť. Aj je z čoho vyberať.

Mercedes-Benz ponúka kupé 300 SL, teda slávny „Gullwing“, ale aj superšport SLR McLaren, dizajnové skice novej triedy A, vlajkovú loď triedy S či starú predĺženú verziu 600 Pullman. Audi konkuruje superšportom R8, slávnymi monpostmi Auto Union či legendou v rely – Audi Quattro. Zapojili sa aj menšie spoločnosti ako Aston Martin s maľovankou Vanquishu, za ktorou stojí dlhoročný šéf dizajnu Jaguaru Ian Callum, a Morgan zas svojim tradičným roadsterom.

Výtvarník Will Pierce poskytol maľovanky legendárnych športových áut, ktoré nesú jeho typický rukopis. A ak by vašich malých chlapcov a možno aj dievčatá bavili veterány, môžete spoločne navštíviť virtuálne múzeá áut. Takéto prehliadky ponúka kalifornské múzeum Petersen Automotive Museum v Los Angeles alebo múzeum Lamborghini v Sant Agate.
Maľovanka
Maľovanka
+57Maľovanka

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ