Spustili ďalšiu časť obchvatu Bratislavy. Pripojenie na zvyšok ale chýba

Martin Domček, Pravda | 06.09.2021 18:00
Nový, približne dvojkilometrový, úsek zatiaľ nie je napojený na ďalšiu časť obchvatu. Na to ešte treba spustiť úsek Vajnory – Ivanka pri Dunaji.
Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Ivankou. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
obchvat D4 Rača - Vajnory, D4/R7 Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Ivankou.

Nový, menší úsek bratislavského obchvatu je v prevádzke od nedele 5. septembra. Informoval o tom Bratislavský kraj na svojom webe. Ide o krátky úsek diaľnice D4 s dĺžkou približne dva kilometre medzi Račou a Vajnormi, ktorý navyše zatiaľ nie je napojený na zvyšok diaľnice.

zväčšiť Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Vajnormi. Foto: Bratislavskykraj.sk
raca-ivanka, D4R7, obchvat Bratislavy Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Vajnormi.

Takto vyzerá nová, približne dvojkilometrová časť vonkajšieh obchvatu Bratislavy pohľadom očami nášho kameramana a fotografa, ktorí ju prešli celú:

Novootvorená časť štvorprúdovky začína v mimoúrovňovej križovatke Rača pod Karpatmi. Prechádza ponad cestu II/502 (Rača-Pezinok) a železničnú trať (Bratislava-Žilina). Diaľnica vedie súbežne so Šúrskym kanálom a v súčasnosti končí v križovatke Vajnory, kde sa v mimoúrovňovej križovatke napája na cestu III/5021 (Vajnory-Čierna Voda).

Takto ju predstavil Bratislavský kraj:

V blízkej budúcnosti bude podľa oficiálneho portálu Bratislavského kraja sprevádzkovaný úsek D4 Vajnory – Ivanka pri Dunaji, čím vznikne súvislé napojenie na Vrakuňu, Podunajské Biskupice ako aj na rýchlostnú cestu R

Cieľom projektu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 je vybudovanie južnej časti nultého obchvatu Bratislavy a časti južnej siete rýchlostných ciest spájajúcich západ a východ Slovenska. Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 o celkovej dĺžke viac ako 59 kilometrov budú slúžiť ako vonkajší obchvat hlavného mesta. Celková schéma zahŕňa výstavbu 14 križovatiek a 122 mostných konštrukcií, vrátane nového mostu nad riekou Dunaj a viaduktu na úrovni Slovnaftu.

Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Ivankou.
Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Ivankou.
+9Nový úsek diaľnice D4 medzi Račou a Ivankou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ