Video: Vodič nechceným PIT manévrom spôsobil uzavretie rýchlostnej cesty R7

Martin Domček | 11.09.2023 20:23
nehoda Foto:
pri nehode sa kabína takmer úplne oddelila od zvyšku dodávky.
Pár sekúnd nepozornosti stačilo, aby osobné auto spôsobilo na rýchlostnej ceste R7 mimoriadne vážnu nehodu.

Pred pár dňami sa na rýchlostnej ceste R7 za Šamorínom v smere do Holíc stála vážna nehoda osobného a nákladného auta. Na videu vidno, ako sa zozadu menšie SUV približuje k dodávke prakticky bez brzdenia, čo svedčí o tom, že jeho vodič pravdepodobne dostal mikrospánok, alebo nevenoval dostatočnú pozornosť jazde.

Podľa toho, ako auto pozvoľna prechádza na pravú stranu to vyzerá skôr na mikrospánok. Auto pritom zachytilo pravú zadnú časť nákladného auta presne spôsobom, akým policajti zastavujú unikajúce autá, známy je pod označením PIT manéver.

A tento spôsob mal pri nákladnom aute s vyšším ťažiskom fatálne dôsledky. Okamžite stratilo stabilitu, prevrátilo sa a pri tom zároveň nešťastne zachytilo zvodidlá. Tie doslova „odrezali“ kabínu nákladného auta, ktorá skončila takmer úplne oddelená od jeho zvyšku.

Vážna nehoda osobného auta a dodávky na rýchlostnej ceste R7
Video

Kvôli nehode bola rýchlostná cesta uzavretá vyše 4 hodiny. Ako ukazuje video, naozaj stačí pár sekúnd nepozornosti alebo mikrospánok, aby nastala celkom zbytočná tragédia. Myslite aj vy na toto video, keď bude napríklad brať do rúk počas jazdy mobil, pretože jednoducho „musíte“ odpovedať na najnovšiu správu v čete.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ