Cez Donovaly prejdeme rýchlejšie. Z opravovaného úseku odstránili semafory

Semafory dočasne "zmiznú" v úseku cesty v extraviláne obcí Liptovská Osada a Liptovská Lúžna. Tam sa najmä cez víkendy často tvorili kolóny.

01.12.2023 20:00
SR Banská Bystrica Donovaly Počasie Sneh BBX Foto: ,
Cez horský priechod Donovaly bude počas zimy cesta plynulejšia.
debata (3)

Z cesty prvej triedy medzi Ružomberkom a Donovalmi na zimu odstránili semafory. Motoristi sa tak v tomto úseku nateraz nezdržia. Rekonštrukcia bude pokračovať budúci rok. Informáciu potvrdil Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC).

„Aktuálne je hotových približne 65 percent všetkých stavebných prác. Pre zimnú údržbu bola doprava na stavbe obnovená v celom šírkovom i dĺžkovom profile, práce prebiehajú mimo telesa cesty,“ priblížil Guzi s tým, že ďalšie stavebné práce na vozovke budú pokračovať na jar budúceho roka. Ide o úsek cesty v extraviláne obcí Liptovská Osada a Liptovská Lúžna. Tá je spojnicou medzi Ružomberkom a Banskou Bystricou. Na semaforoch sa najmä pred víkendom či počas sviatkov tvorili kolóny.

Modernizáciou chcú podľa Guziho odstrániť zlý stavebno-technický stav vozovky, odvodňovacích zariadení, mostných objektov a zvýšiť bezpečnosť. „Celý úsek v dĺžke piatich kilometrov komplexne opravíme, zrekonštruujeme vozovku s oporným múrom, vymeníme zvodidlá. Zrekonštruujeme štyri mosty a 11 priepustov, postavíme autobusovú zastávku,“ vymenoval Guzi. Dodal, že doba výstavby je 12 mesiacov. Nezapočítava sa do nej však zimné obdobie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Donovaly #rekonštrukcia cesty #horský priechod #cesta cez Donovaly
Články podľa značiek