Fiat vstupuje modelom Freemont do nových vôd

Fiat v predstihu pred premiérou na ženevskom autosalóne predstavil model Freemont, ktorý vznikol z kooperácie s koncernom Chrysler. Ide o prekrstený Dodge Journey.

25.01.2011 12:01
Fiat Freemont Foto:
Fiat Freemont
debata

Značková identita Fiatu pri tvorbe modelu Freemont zostala v úzadí. Od Dodge Journey sa opticky líši iba mriežkou chladiča, predným a zadným nárazníkom. Fotografie interiéru neboli zatiaľ zverejnené, no neočakáva sa, že by v vnútri došlo k nejakým úpravám.

Prerod z Dodge na Fiat nebol vôbec bolestivý. Foto: Fiat
Fiat Freemont Prerod z Dodge na Fiat nebol vôbec bolestivý.

Pod kapotou budú na začiatku pracovať dve verzie motora 2.0 MultiJet (103 kW/140 k a 125 kW/170 k) kombinované s manuálnou prevodovkou, ktoré budú poháňať predné kolesá. S postupom času pribudne benzínový šesťvalec Pentastar z produkcie Chryslera s objemom 3,6 litra a výkonom asi 203 kW (276 k). Ten bude spojený s automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies a rovnká alternatíva pribudne aj pre silnejšiu naftovú motorizáciu. Inžinieri Fiatu údajne upravili aj podvozok a riadenie a zlepšili zvukovú izoláciu kabíny.

Sedemmiestny Freemont čiastočne supluje model... Foto: Fiat
Fiat Freemont Sedemmiestny Freemont čiastočne supluje model Ulysse.

Fiat Freemont sa bude ponúkať v dvoch stupňoch výbavy. Štandardom je 7-miestny interiér, trojzónová klimatizácia, otváranie auta bez kľúča, tempomat, systém monitorovania tlaku v pneumatikách (TPMS), hmlové svetlá, rádio s dotykovou farebnou obrazovkou a ovládaním na volante. Vyššia výbava je doplnená o 17-palcové kolesá, rádio s 8,4-palcovou dotykovou obrazovkou, čítačkou SD karty, DVD mechanikou, konektivitou Bluetooth, zadnými parkovacími senzormi a automatickým zapínaním svetiel.

Fiat Freemont sa bude vyrábať v Mexiku po boku americkej verzie modelu 500 a do predaja sa dostane v druhej polovici roka 2011.

debata chyba
Články podľa značiek