Vo Vietname zhabali 144 luxusných áut. Majú cenu miliónov

Nie, toto nie zbierka solventného milovníka áut. Toto sú kradnuté vozidlá vietnamského pašeráka. Na viac ako 140 luxusných kúskov dnes sadá prach. A ich majiteľ? Ten si odpykáva trest.

29.08.2015 07:00
Autá zabavené vo Vietname Foto:
Garáž vietnamského mafiána, ktorý si odpykáva trest, je plná luxusných modelov. Nechýba Ferrari, Maybach ani Rolls-Royce. Stoja tu však už viac ako dva roky.
debata (2)

Ha Tuan Dung bol síce dovozcom áut vo Vietname, ale jeho „chlebíkom“ musel byť aj celkom iný „biznis“. Prezývali ho „Železná ruka“, takže prepojenie s podsvetím iste neprekvapí. Napokon od roku 2013 sedí v base a o živote v rozprávkovom luxuse môže už iba snívať. Aj o ukradnutých a pašovaných autách v cene miliónov eur, ktoré po procese zhabala vietnamská polícia v Hanoj. Nejde o žiadny firemný autopark. Nájdete tu len to najdrahšie.

Miestna klíma týmto luxusným kúskom veru... Foto: VFA
Autá zabavené vo Vietname Miestna klíma týmto luxusným kúskom veru neprospieva.

V Dungovej „garáži“ sa nachádzajú okrem „bežných“ kúskov ako BMW radu 750 Li, Mercedesu-Benz triedy S Long, Mercedesov G a GL či Porsche Cayenne S aj oveľa drahšie modely. Napríklad Maybach 62S, Rolls-Royce Phantom, Bentley Continantal Flying Spur, Ferrari 430 Spider či Maserati Gran Turismo. A, samozrejme, desiatky ďalších. Odhadnúť ich cenu nie je ľahké, najmä preto, že už viac ako dva roky na ne sadá prach a miestna klíma im rozhodne neprospieva.

K najrýchlejším autám v... Foto: VFA
Autá zabavené vo Vietname K najrýchlejším autám v "zbierke" patrí toto Ferrari 430 Spider.

Štát ich pravdepodobne ponúkne v dražbe. Kedy sa tak stane, nie je zatiaľ známe. Odhliadnuc od povesti majiteľa by ich bola naozaj veľká škoda. Podobné prípady sa stávajú aj v iných krajinách, napríklad v Číne. Tam bolo nedávno vydražený hyperšport Koenigsegg Ager R BLT a dnes legálne jazdí po čínskych cestách.

Autá zabavené vo Vietname
Autá zabavené vo Vietname
+17Autá zabavené vo Vietname

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zhabané autá #zhabaný majetok
Články podľa značiek