SsangYong sa vracia na Slovensko. Začne troma modelmi

Kórejská značka sa po niekoľkoročnej prestávke opäť pokúsi o slovenský trh. Na výber budú tri úplne nové modely.

10.12.2018 22:00
debata (1)
V prvom úplnom roku činnosti nového  importéra,... Foto: SsangYong
SsangYong Rexton - 2018 V prvom úplnom roku činnosti nového importéra, teda v roku 2019, plánuje SsangYong na Slovensku predať približne 150 vozidiel.

SsangYong je najstarším kórejským výrobcom automobilov. Na Slovensku bol známy najmä vďaka modelom Musso či Korando, ktoré sa objavili na našom trhu už v prvej polovici deväťdesiatych rokov. Neskôr prišli modely Rodius a Actyon. Aj tie využívali techniku Mercedesu-Benz, ktorá zvyšovala kredit tejto značky, špecializujúcej sa na výrobu off-roadov a SUV. Posledné roky však z nášho trhu SsangYong prakticky zmizol. To sa mení vďaka spoločnosti Wallis Automotive Europe, ktorá je importérom SsangYongu v okolitých krajinách a v súčasnosti sa opäť pokúsi osloviť slovenských zákazníkov.

Od decembra otvorila tri autorizované predajné miesta a bude pokračovať v rozširovaní siete. Na staré modely Rodius a Actyon zabudnite. Pod krídlami indickej spoločnosti Mahindra & Mahindra, odštartoval SsangYong medzičasom veľkú modelovú ofenzívu. Z nej pochádzajú aj prvé tri novinky, ktoré sa dostanú do predaja – mestský crossover Tivoli, väčšie SUV XLV a veľký Rexton G4. Sesterské modely Tivoli a XLV sú dostupné s pohonom predných kolies alebo s pohonom 4×4, s manuálnou alebo automatickou prevodovkou, s benzínovým alebo dieselovým motorom s objemom 1,6 litra a v štyroch stupňoch vybavenia.

Štvrtú generáciu Rextonu s prívlastkom G4 predstavil SsangYong v lete 2017. Poháňa ho 2,2-litrový dieselový motor e-XDI (137 kW). V kombinácii s manuálnou prevodovkou ponúka krútiaci moment 400 Nm a so 7-stupňovým automatom o 20 Nm viac. Vďaka pripájateľnému pohonu všetkých kolies 4WD, projektovanému spoločnosťou BorgWarner, zvláda Rexton G4 aj ťažké terénne podmienky. Rexton G4 má vo svojej kategórii mimoriadne veľkú ťažnú kapacitu troch ton. Budúci rok sa paleta modelov rozšíri o ďalšie dva modely – pikap Musso, postavený na základoch Rextonu a úplne nové kompaktné SUV Korando vo štvrtom štvrťroku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SsangYong
Články podľa značiek