Škoda Octavia 2020: Novinka unikla z konfigurátora!

Už niet veľa toho, čo by mohla Škoda skrývať. Po oficiálnych skiciach sa totiž dostala na sociálne siete aj snímka sériovej Octavie z oficiálneho konfigurátora. Nie je príliš kvalitná, ale prezrádza prakticky všetko.

21.10.2019 19:00
debata (8)
Snímka z konfigurátora len potvrdzuje dizajn... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia - 2020 Snímka z konfigurátora len potvrdzuje dizajn naznačený prvými oficiálnymi skicami. delené svetlá sú minulosťou.

Štvrtá generácia Octavie sa ukáže už 11. novembra na slávnostnom odhalení v Národnej galérii v Prahe. Tak dlho čakať však nemusíme. Na nemeckom diskusnom fóre sa totiž objavila snímka z oficiálneho konfigurátora automobilky. Potvrdzuje presne to, čo už naznačili oficiálne skice. Octavia sa rozlúči s kontroverznými delenými prednými svetlami, ktoré získala po facelifte. Jej predná maska bude tvarovaná v štýle nového hatchbacku Scala. To znamená úzke klinovité reflektory, ktoré sa budú dotýkať širokej, nižšie umiestnenej masky. Tak ako doteraz sa bude spodná línia okien dvíhať pred zadným stĺpikom.

Nechýba ani typická bočná „tornado line“, známa napríklad zo Superbu. Predná kapota bude lícovať práve s touto líniou. Dlhšia karoséria a možno aj rázvor náprav stoja za dynamickejším profilom. Konfigurátor síce nepriniesol zadný pohľad, ale podľa skíc je jasné, že liftback dostane široké svetlá s céčkovou grafikou a nápis Škoda namiesto loga automobilky. Prvá uniknutá snímka z kabíny zas odhaľuje celkom nový dvojramenný volant, inšpirovaný konceptom Vision X, digitálny kokpit aj voľne stojace rozhranie v štýle novej Scaly a Kamiqu. Za príplatok bude doplnené pokročilým hlasovým ovládaním, reagujúcim na oslovenie: „Okej, Laura.“

Niet pochýb ani o tom, že Octavia opäť zaútočí množstvom praktických prvkov Simply Clever a rekordným batožinovým priestorom. Pri kombi sa šušká o objeme až 630 litrov. Pod kapotou sa objavia nové motory. Nielen 3-valec 1,0 TSI a 4-valce 1,5 TSI a 2,0 TSI pre RS či nový diesel 2,0 TDI, ale aj mildhybridná a dokonca plug-in hybridná sústava. Výrobu novinky zabezpečí domáci závod v Mladej Boleslavi. Produkcia Octavie Combi odštartuje 25. novembra. Liftback bude nasledovať v desiatom kalendárnom mesiaci budúceho roka. K zákazníkom sa však v tomto roku Octavia ešte nedostane. Prednosť má nový Golf.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Octavia
Články podľa značiek