Neuveriteľné, žena tankovala benzín do igelitovej tašky

Žena si prišla natankovať na benzínovú pumpu v Spojených štátoch amerických, ale kanister na benzín so sebou nemala. A tak sa rozhodla nabrať benzín do igelitovej tašky. Ohrozila tým seba, ale aj ostatných a ľahko mohlo dôjsť aj k výbuchu.

14.12.2019 18:00
debata (40)
VIDEO: Pozrite si, ako žena tankovala benzín do igelitovej tašky. Pretrhla sa, a tak použila ešte jednu…
Video

Na Slovensku vás pumpár na čerpacej stanici upozorní, že sa nesmie tankovať do plastovej fľaše. Otázka znie – prečo by sa nemohlo? Okrem toho, že nádoby na pohonné hmoty sú vyrobené z plastu, ktorý natankované palivo nerozleptáva, tým najdôležitejším faktorom je, že sú antistatické. Mohlo by sa stať, že by statická elektrina vytvorila iskru, ktorá je schopná zapáliť výpary benzínu.

Aj to je dôvodom, prečo sa do kanistra tankuje tak, že je položený na zemi, a tak je uzemnený. Teda nedrží sa v ruke, ani nie je nikde inde položený!

Zásady správneho tankovania sú jednoduché:

  • Všeobecne známe je nefajčiť a manipulovať s otvoreným ohňom.
  • Ukončiť telefónny hovor.
  • Pri vystúpení z vozidla sa pred tankovaním dotknite napríklad dverí vozidla, aby ste sa zbavili statickej elektriny, ktorá môže zapáliť výpary benzínu.
  • Ak tankujete do kanistra, je potrebné kanister vždy položiť na zem tak, aby bolo hrdlo v kontakte s pištoľou a kanister sa tak nepreplnil.

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #benzínová pumpa #tankovanie #kanister
Články podľa značiek