Smart v Ženeve ukázal fortwo edition limited three

K ekologickým aktivistom sa na ženevskom autosalóne pridal aj Smart. V jeho stánku mala premiéru limitovaná edícia modelu fortwoo s príznačným označením edition limited three. Tá bola nalakovaná špeciálnou farbou melon green a vo svojich útrobách skrývala technológiu micro hybrid drive.

07.03.2009 16:11
Smart Foto:
Smart
debata

Okrem špeciálneho laku upozorňujúceho na ekologické zameranie auta nový Smart priťahuje pozornosť strieborným rámom Tridion a 15-palcovými diskami kolies z ľahkej zliatiny. Na prednej náprave má ekologický Smart obuté pneumatiky s rozmermi 175/55 R15, vzadu sú pneumatiky dokonca ešte širšie (195/50 R15).

Zadné pneumatiky majú rozmery až 195/50 R15. Foto: Smart
Smart Zadné pneumatiky majú rozmery až 195/50 R15.

Do zelena je orientovaný aj interiér auta. Odtieň laku karosérie je na sedadlách a vnútorných výplniach dverí vhodne doplnený odtieňom hnedej. Tmavohnedou kožou je potiahnutá aj hlavica radiacej páky a veniec trojramenného volantu.

Bohato vybavený interiér je farebne zladený s... Foto: Smart
Smart Bohato vybavený interiér je farebne zladený s odtieňom karosérie.

Limitovaná edícia „edition limited three“ vychádza z výbavového stupňa Passion a zahŕňa elektrické sťahovanie okien, automatickú klimatizáciu či panoramatickú strechu. Na želanie Smart ponúka aj vyhrievanie sedadiel alebo kvalitnejší audiosystém. K dispozícii sú karosárske verzie kupé aj kabriolet.

Auto je vybavené technológiou micro hybrid drive (mhd) so Start-Stop systémom. Keď vodič brzdí a rýchlosť auta klesne pod 8 km/h, motor sa automaticky vypne. Stačí dať nohu z brzdového pedála dole a motor okamžite naskočí. Táto funkcia znižuje kombinovanú spotrebu motora s výkonom 52 kW (71 k) na úroveň 4,4 l/100 km (4,5 l/100 km pri verzii kabriolet). Emisie CO2 sa v prípade kupé znížili až 104 g/km.

debata chyba
Články podľa značiek