Renault Clio kombi sa objaví na jar

Po uvedení nového Clia koncom minulého roka sa už na jar chystá na trh aj jeho praktický variant kombi s tradičným prívlastkom Grandtour. Po prvýkrát sa ukázal v Paríži a dnes tu máme aj bližšie informácie.

22.01.2013 11:19
Renault Clio Grandtour Foto:
Napriek úžitkovému zameraniu sa Clio Grandtour nevzdalo expresívneho dizajnu.
debata (5)

Combi s dĺžkou 4262 mm je v porovnaní s 5-dverovým hatchbackom dlhšie o 823 mm. Celý nárast sa udial v zadnej časti, keďže rázvor náprav 2589 mm je pre obe modifikácie zhodný. Sympatické je, že napriek úžitkovému zameraniu sa ani Grandtour nevzdal expresívneho dizajnu. Postarala sa o to rozsiahla prestavba karosérie od stredových stĺpikov. Nový je teda aj zadný pár dverí s kľučkami integrovanými do okien. Efektný „plávajúci“ bočný sklený profil je lemovaný spodnou chrómovou lištou a nadväzuje na zatmavené zadné stĺpiky.

Renault Clio Grandtour Foto: Renault
Renault Clio Grandtour Renault Clio Grandtour

V kufri ponúka Grandtour 443 litrov pre batožinu, čo je medzigeneračný nárast síce len o tri litre, no v porovnaní s hatchbackom až o 253 litrov viac. Zväčšiť ho možno sklopením delených zadných sedadiel.

Motorovú paletu si Grandtour požičia z krátkej verzie. Pod kapotou sa tak objavia dva benzínové a dva dieselové motory s výkonovým rozpätím do 66 kW vrátane nových agregátov radu Energy – preplňovaného benzínového 3-valca 0.9 TCe 90 (66 kW) a dieselu 1.5 dCi 90 (66 kW).

Clio Grandtour by mohlo byť veľmi úspešným modelom, keďže kombíkov v nižšej triede je ako šafranu. Konkurentom mu je v súčasnosti v podstate len Škoda Fabia.

5 debata chyba
Články podľa značiek