Lada chystá expanziu. Prvá príde Vesta s motormi Renault

Ruská Lada sľúbila už dávnejšie príchod piatich nových modelov. Jedným z nich má byť aj nástupca súčasného sedanu Priora. Dostane názov Vesta.

28.03.2014 16:00
debata (16)
Nová Lada Vesta nahradí v ponuke súčasný sedan... Foto: Lada
Lada Vesta Nová Lada Vesta nahradí v ponuke súčasný sedan Priora. Kým techniku dodá Renault, dizajn má na svedomí nový šéfdizajnér Lady Steve Mattin, bývalý šéf dizajnu Volva.

Automobilka AutoVaz odhalila podobu nového sedanu Vesta. Zatiaľ síce len formou skice, no niet pochýb, že z hľadiska dizajnu pôjde v prípade Lady naozaj k veľkému posunu. Vesta je totiž do značnej miery inšpirovaná konceptom crossoveru X-Ray. Za oboma stojí nový šéfdizajnér značky Steve Mattin, ktorý prišiel do AutoVaz-u z Volva.

Aj na Veste sa tak objavuje predná maska v tvare štylizovaného X a originálne bočné prelisy. Technika však bude o čosi prozaickejšia. Vesta má totiž využiť platformu Dacie Logan, napokon AutoVaz je súčasťou aliancie Renault-Nissan, takže táto skutočnosť ničím neprekvapí.

Z Dacie a Renaultov by mali pochádzať aj motory. Tie sa dokonca budú vyrábať priamo v ruskom závode Kaluza, kde bude schádzať z výrobných liniek aj nová Vesta. Postupom času by mali k sedanu pribudnúť ďalšie karosárske varianty vrátane 3– a 5-dverového hatchbacku či praktického kombi.

Lada Xray
Lada Xray
+15Lada Xray

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AutoVaz #Lada Vesta
Články podľa značiek