VW Passat CC: Nová generácia už v Ženeve. No len ako koncept

Po príchode deviatej generácie Passatu je logické, že automobilka pracuje aj na veľmi úspešnej verzii CC. Toto štvordverové kupé by malo byť hlavnou hviezdou Volkswagenu na jarnom autosalóne v Ženeve. Zatiaľ ho vystaví len v podobe konceptu.

29.01.2015 16:00
VW Passar CC - 2017 Foto:
Nový Volkswagen CC by podľa doterajších informácií mal dostať karosériu liftback. Pôjde teda skôr o 5-dverové ako 4-dverové kupé.
debata (1)

Volkswagen Passat CC má za sebou dlhú a úspešnú kariéru. Predstavil sa v roku 2008, ako prvé 4-dverové kupé značky a v roku 2012 absolvoval facelift. Pi tejto príležitosti zmizlo z jeho označenia slovíčko Passat. Lenže od konca minulého roka je na trhu nová generácia Passatu, a tak je logické, že vo Wolfsburgu už pracujú aj na novom „cécéčku“. Vychádzať bude zo svojho konvenčného súrodenca, no opäť dostane siluetu kupé a bezrámové okná dverí.

V porovnaní s bežným Passatom narastie do dĺžky približne o 10 centimetrov. Umožní to modulárna platforma MQB, ktorú bude zdieľať s Passatom. Podobne ako techniku, čo znamená príchod výlučne 4-valcových motorov TSI a TDI vrátane najvýkonnejšieho dieselu 2,0 Bi-TDI s výkonom až 176 kW. Vylúčený nie je ani plug-in hybrid s čisto elektrickým dojazdom. Novinkou má byť v porovnaní s minulosťou karoséria liftback. Pôjde teda skôr o 5-dverové kupé.

Viac sa dozvieme na marcovom autosalóne v Ženeve, kde podľa informácií nemeckého magazínu Auto Motor und Sport predstaví Volkswagen koncept nového CC. Veľmi sa však naň ešte netešte. Podľa toho istého zdroja je totiž sériová výroba naplánovaná až na rok 2017. Šepká sa tiež, že by z tejto verzie mohol vzniknúť aj luxusný kabriolet, ktorý nahradí pôvodný Eos a tiež praktickejší Shootong Brake.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Passat #VW Passat CC #VW CC
Články podľa značiek