Qoros 2 SUV: Číňania ukázali skicu nového SUV

Čínsko-izraelská automobilka Qoros sľúbila predstaviť každého pol roka nový model. Po City SUV sa tak chystá ďalší. Ukáže sa najprv v podobe šanghajského konceptu Qoros 2 SUV.

15.04.2015 12:00
Qoros 2 SUV Concept Foto:
Qoros 2 SUV sa chystá do výroby už koncom tohto roka. Šanghajský koncept bude preto skôr predsériovým prototypom ako štúdiou. Bočným profilom evokuje mix BMW X1 a Kie Sportage.
debata

Jediné, čo o chystanej štúdii pre autosalón v Šanghaji vieme, je jej približná podoba. A to vďaka prvej oficiálnej skici, ktorú automobilka zverejnila. Podľa číslovky v názve by mal stáť Qoros 2 SUV pod súčasnými modelmi Qoros 3, ktoré tvorí hatchback, sedan a crossover. A malo by ísť o SUV. Ten bude zdieľať modulárnu platformu so svojimi súrodencami, ktorá umožňuje meniť rázvor náprav, rozchod kolies, ako aj celkovú dĺžku a šírku.

Šušká sa, že spolu s Qorosom 2 SUV predstaví výrobca aj úplne nový preplňovaný agregát 1,8 Turbo. V súčasnosti má v ponuke len benzínové motory s objemom 1,6 litra a maximálnym výkonom 115 kW. Väčší 4-valec by mal však dávať až 135 kW. Viac sa dozvieme na autosalóne v Šanghaji, napokon sériová výroba nového modelu je naplánovaná už na koniec tohto roka. Zatiaľ sa však dostane len k čínskym zákazníkom. Európa príde na rad najskôr v roku 2017.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Qoros #autosalón Šanghaj 2015 #Qoros 2 SUV
Články podľa značiek