Qoros 2 SUV: Ďalším v poradí je crossover

Na autosalóne v Šanghaji ukázala domáca automobilka Qoros nový koncept s označením 2 SUV. Naznačila ním príchod ďalšieho modelového radu.

24.04.2015 10:04
Qoros 2 SUV PHEV Concept - 2015 Foto:
Qoros čoskoro zaútočí aj v segmente kompaktných mestských crossoverov.
debata

Qoros patrí momentálne medzi najaktívnejšie automobilky, po počiatočnom váhavom štarte totiž začína vystrkávať rožky a predstavuje jeden model za druhým. Jej vedenie sa neuspokojí s jedným, či dvomi segmentami, ale chce útočiť všade tam, kde to robia renomovaní európski výrobcovia. Ambíciou značky Qoros totiž nie sú len predaje na domácom, čínskom trhu, ale aj európske teritórium.

Koncept s jednoduchým označením 2 SUV ukazuje, ako si Qoros predstavuje nový modelový rad. Malo by ísť o mestský crossover, teda auto zo segmentu, ktorý zažíva nielen na európskych trhoch mimoriadné predajné úspechy. Svoje želiezko v ohni v ňom dnes už má väčšina renomovaných automobiliek a Qoros nechce ostať mimo hru.

V prípade štúdie 2 SUV ide zatiaľ o tvary budúceho auta. Tie navrhli dizajnérske tímy v Mníchove a Šanghaji tak, aby lákali rovnako ázijských aj európskych zákazníkov. Koncept dostal pod kapotu plug-in hybridné elektrické hnacie ústrojenstvo a pohon všetkých kolies, teda koncepciu, ktorá by mala v blízkej budúcnosti úplne ovládnuť väčšinu mestských corssoverov.

Termín uvedenia sériového crossoveru B-segmentu s logom Qoros automobilka zatiaľ neupresnila.

Qoros 2 SUV
Qoros 2 SUV
+2Qoros 2 SUV
debata chyba
Viac na túto tému: #Qoros 2 SUV
Články podľa značiek