Hyundai Elantra 2016: Je tu prvá snímka interiéru

Kompaktný sedan určený skôr pre USA a Áziu sa možno ukáže v európskej verzii už vo Frankfurte nad Mohanom. Po sérii skíc exteriéru tu máme prvý náčrt kabíny.

31.08.2015 16:00
Hyundai Elantra - 2016 Foto:
Interiér novej Elantry nebude mať nič spoločné s jej predchodkyňou. Zastaranú audiosústavu nahradí rozhranie s dotykovým displejom.
debata

Hyundai Elantra žne úspechy najmä v Ázii a USA. Predáva sa však aj v Európe, ale len ako obohatenie koncernového portfólia, keďže Hyundai i30 ani Kia Ceed nemajú verzie sedan. Veľa vody tu teda Elantra zatiaľ nenamútila, ale v budúcnosti by to mohlo byť inak. Ako ukázali prvé oficiálne skice, aj napriek averzii Európanov k sedanom nižšej strednej triedy, bude novinka predsa len atraktívnejším modelom. A teraz tu máme aj prvú skicu interiéru, ktorá dizajnový posun len a len potvrdzuje.

Palubná doska má viac európsky charakter. Tvar stredných prieduchov ventilácie v okolí dotykového displeja pripomína tak trochu Seat Leon. A keď sme už pri displeji, aj ten je úplne nový. Elantra totiž dotykové rozhranie nikdy nemala. A čo viac, s americkým pasom si musela vystačiť v Európe dokonca s rádiom bez RDS! Teraz to vyzerá na prelom. Na stredovej konzole totiž vidíme už len minimum tlačidiel. Väčšina funkcií sa tak dostane pod správu novej dotykovej obrazovky. Naopak, parkovacia brzda dostane klasické ručné ovládanie.

Žiadne ďalšie informácie o Elantre nie sú známe. Zatiaľ sú v éteri len špekulácie o americkej verzii, ktorá dostane nový preplňovaný agregát 1,6 T-GDi s výkonom 129 kW a možno aj novú 7-stupňovú dvojspojku 7-DCT. V Európe by jej iste viac slušal nový preplňovaný 3-valec 1,0 T-GDi z vynoveného Hyundaia i30 či diesel 1,6 CRDi. Do predaja sa má dostať ako modelový rok 2017, čo znamená, že najskôr si ju prví zákazníci prevezmú ten budúci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Elantra
Články podľa značiek