Peugeot 3008: Unikli snímky interiéru. Vyzerá skvelo

Nový crossover skombinuje iCockpit s virtuálnym prístrojovým panelom. Zároveň sa nový Peugeot 3008 posunie viac smerom k SUV.

19.04.2016 16:00
debata (2)
Interiér novej tritisícosmičky pôsobí dosť... Foto: Peugeot
Peugeot 3008 - 2017 Interiér novej tritisícosmičky pôsobí dosť futuristicky. Inšpirovaný je dva roky starým konceptom Quartz.

Peugeot 3008 nemal nikdy ľahký život. Zvláštny kríženec SUV a MPV si nakoniec získal popularitu skôr v Číne ako v Európe. A nepomohol mu ani fakt, že ako prvý na svete priniesol sériový diesel-hybridný systém a že jeho trakciu zlepšoval elektronický Grip Control. Ručička vkusu zákazníkov sa totiž neomylne odklonila od triedy MPV k SUV. A Peugeot 3008 bol crossoverom s presne opačnou orientáciou. Navyše si prekážal s modelom 5008, teda vydareným 7-miestnym MPV, ktorému nevedel konkurovať len dvoma radmi sedadiel.

To sa ale v druhej generácii, ktorú už Peugeot usilovne testuje zmení. Tritisícosmička zamieri oveľa zreteľnejšie do sveta módnych crossoverov, čo naznačujú už prvé špionážne fotografie maskovaných prototypov. Peugeot 3008 však prinesie aj ďalšie nóvum, ktoré prezradili uniknuté snímky interiéru. Automobilka v ňom totiž skombinuje svoj iCockpit, teda predsunuté prístroje a nízko umiestnený malý volant s virtuálnymi prístrojovým panelom. Klasické analógové ukazovatele tak nahradí displej, riešenie známe napríklad z Audi TT.

Najväčšou novinkou je virtuálny prístrojový... Foto: Peugeot
Peugeot 3008 - 2017 Najväčšou novinkou je virtuálny prístrojový panel, ktorý si bude dobre rozumieť s iCockpitom.

To by mohlo vyliečiť detské choroby súčasného iCockpitu, keď si v niektorých pozíciách sedadla prekážal veniec volantu s výhľadom na analógové prístroje. Displej totiž umožní viacero grafických konfigurácií. Navyše dostane interiér tritisícosmičky centrálne dotykové rozhranie, no zároveň ponechá na stredovej konzole klasické tlačidlá, inšpirované konceptom Quartz. Head-up displej by sa už zdal byť pravdepodobne zbytočný, takže na snímkach ho nevidíme. Jedine, ak by sa údaje premietali v novej generácii priamo na okne a nie výsuvnej transparentnej plôške.

Nový Peugeot 3008 by mohol mať svetovú premiéru v septembri na domácom autosalóne v Paríži, teda presne dva roky po štúdii. Do predaja sa však podľa posledných informácií chystá až začiatkom budúceho roka, keď bude mať súčasná generácia na konte už neuveriteľných osem rokov. Jednou z technických noviniek má byť aj pohon oboch náprav a úsporný plug-in hybrid. To je opäť dôkaz posunu do triedy moderných crossoverov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #Peugeot 3008
Články podľa značiek