Škoda Kodiaq: Unikli snímky interiéru. Bude iný

Dizajn exteriéru nového 7-miestneho SUV Škody už prekvapí asi málokoho, zato interiér ostával tajomstvom. Až doteraz. Na internete sa objavili prvé neoficiálne snímky čiastočne maskovanej kabíny. S konceptom VisionS veľa spoločného nemá.

25.07.2016 16:00
debata (4)
Palubná doska Kodiaqu bude rozdelená na dve... Foto: SF
Škoda Kodiaq - interiér Palubná doska Kodiaqu bude rozdelená na dve časti. Pred spolujazdcom majú byť až dve objemné schránky.

Premiéra prvého veľkého SUV Škody s názvom Kodiaq je naplánovaná na prvého septembra. Škoda však o svojej kľúčovej novinke už veľa prezradila. Jednak ženevským konceptom VisionS, následne prvými oficiálnymi skicami exteriéru a napokon aj predstavením maskovaného Kodiaqu. Naposledy sa ukázal včera 24. júla počas záverečnej etapy cyklistického maratónu Tour de France, keď priviedol do cieľa pelotón na najslávnejšom parížskom bulvári Champs-Elysées.

Multimediálne rozhranie môžete spojiť s vašimi... Foto: SF
Škoda Kodiaq - interiér Multimediálne rozhranie môžete spojiť s vašimi smartfónmi cez Android Auto a Apple CarPlay.

Napriek kamufláži, ktorú tvorila špeciálna fólia so 14 000 farebnými fazetami, si i tak môžeme urobiť v celku reálnu predstavu o tom, ako bude Kodiaq vyzerať. Ukázalo sa, že od štúdie VisionS, vystavenej na marcovej motoršou v Ženeve ďaleko mať nebude. To, čo však ostávalo tajomstvom, bol interiér. Zvedavosť vzbudzoval o to viac, že štúdia VisionS ukázala snahu o úplne odlišné stvárnenie, než na aké sme boli zvyknutí pri Škode doteraz.

Prístrojový panel využije analógové „budíky“... Foto: SF
Škoda Kodiaq - interiér Prístrojový panel využije analógové „budíky“ známe zo Superbu. K dispozícii by ale mal byť aj príplatkový 12,3-palcový displej.

Koncept priniesol palubnú dosku s dvoma veľkými kaplnkami, každou pre jednu stranu kabíny. Okrem 12,3-palcového displeja vo funkcii virtuálneho prístrojového panelu a centrálneho displeja multimediálneho rozhrania, venovali dizajnéri ďalší veľký displej spolujazdcovi. Futuristické a drahé riešenie ale šancu do série nedostalo. Každopádne, prvé uniknuté snímky čiastočne zamaskovaného interiéru ukazujú, že Kodiaqu ostane aspoň rozdelenie „palubovky“ na dve samostatné časti, aj keď nie tak výrazné ako v štúdii.

Namiesto virtuálneho prístrojového panelu tu vidíme známe analógové „budíky“ zo Superbu. Pred spolujazdcom zas displej vystrieda odkladacia schránka, ktorá bude súčasťou praktických prvkov, označovaných ako „Simply Clever“. Práve táto časť je ale maskovaná, pretože novinkou majú byť vlastne až dve schránky. Jedna horná a jedna spodná. V centre palubnej dosky vidíme displej multimediálneho rozhrania, lemovaný prieduchmi ventilácie, ktoré Kodiaqu zostane. Očakávať môžeme konektivitu so smartfónmi cez Apple CarPlay a Android Auto.

Škoda Kodiaq - interiér
Škoda Kodiaq - interiér
+3Škoda Kodiaq - interiér

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek