Honda Jazz: Modernizácia prináša silnejší motor 1,5 i-VTEC

Na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom predstaví Honda facelift tretej generácie modelu Jazz. Najzásadnejšou novinkou bude rozšírenie ponuky pohonných jednotiek o atmosférický motor i-VTEC s objemom 1,5 litra.

17.08.2017 06:00
Honda-Jazz-2018-1024-02 Foto:
Doteraz bolo možné kúpiť Hondu Jazz iba s motorom 1,3 i-VTEC s výkonom 75 kW (102 k).
debata (1)

Krok japonskej automobilky je ďalším dôkazom, že móda downsizingu sa končí. Honda Jazz patrí do kategórie malých áut a modernizácia jej tretej generácie prinesie do ponuky silnejší atmosférický agregát i-VTEC s objemom 1,5 litra, ktorý dosahuje výkon 96 kW (130 k). Za príplatok bude možné nový motor skombinovať s automatickou prevodovkou CVT. Doteraz bolo možné kúpiť Hondu Jazz iba s motorom 1,3 i-VTEC s výkonom 75 kW (102 k).

Honda Jazz 2018
Honda Jazz 2018
+8Honda Jazz 2018

Po novom budú na výber dve zážihové pohonné jednotky, pričom silnejšia bude k dispozícii len v kombinácii s novým stupňom výbavy Dynamic. Ten sa bude od ostatných stupňov výbav líšiť tenkým spojlerom pod prednou maskou chladiča a trojdielnym difúzorom pod zadným nárazníkom. Oba prvky karosérie budú ozdobené červenou linkou.

Výbava Dynamic bude okrem športovejšieho vzhľadu zahrňovať aj LED svetlá, predné hmlovky, spojler na dverách batožinového priestoru a šestnásťpalcové disky kolies. V interiéri sa najvyššia výbava bude odlišovať čalúnením s prúžkovaným vzorom, koženým obšitím volantu a radiacej páky a kontrastným oranžovým prešívaním.

Po novom budú na výber dve zážihové pohonné... Foto: Honda
Honda-Jazz-2018-1024-05 Po novom budú na výber dve zážihové pohonné jednotky, pričom silnejšia bude k dispozícii len v kombinácii s novým stupňom výbavy Dynamic.

Z hľadiska dizajnu facelift zasiahol aj celkový vzhľad auta. Predná maska aj svetlomety dostali agresívnejší výraz, ktorý odkazuje na súčasný dizajnový jazyk značky. Vzadu zaujme prepracovaný nárazník. Ponuku lakov karosérie rozšírila modrá farba nazvaná Skyride Blue.

Pokiaľ ide o jednotlivé stupne výbav, model Jazz možno vybaviť sedempalcovým dotykovým displejom informačno-zábavného systému, zadnou parkovacou kamerou, bezkľúčovým vstupom a štartovaním a bezpečnostnými systémami vrátane systému varovania pred kolíziou, systému rozpoznávania dopravných značiek a systému varovania pred opustením jazdného pruhu.

Hlavnou prednosťou Hondy Jazz zostane nízka spotreba benzínu a veľkorysý batožinový priestor, ktorý v základnom usporiadaní pojme 354 litrov nákladu. Po sklopení zadných sedadiel sa objem úložného priestoru zväčší na 897 litrov. Prepravu rozmernejších predmetov uľahčia zadné sedadlá s označením „Magic Seats“, ktoré možno sklopiť viacerými spôsobmi.

Modernizovaná Honda Jazz sa predstaví onedlho na frankfurtskom autosalóne. Záujemcovia si ju budú môcť objednať už na jeseň, no k prvým zákazníkom sa dostane až začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #facelift #Honda Jazz #1.5 i-VTEC
Články podľa značiek