Policajti začínajú na križovatkách umiestňovať nové značky. Nechcú chaos

Polícia chce novým značením upozorniť vodičov, aby do križovatky nevchádzali na zelenú v prípade, ak nemôžu ďalej plynulo pokračovať v jazde.

27.05.2023 17:16
znacka Foto:
Nová značka má pomôcť obmedziť chaos na križovatkách v čase zhustenej premávky.
debata (35)

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave v rámci preventívno – výchovných opatrení budú v najbližšom období postupne umiestňovať v Bratislave pred križovatkami, kde je zvýšená hustota premávky nové značky. Ide o dočasné dopravné značenie vyzývajúce vodičov na nevchádzanie do križovatky, pokiaľ nemôžu plynulo pokračovať v jazde. Polícia na to upozorňuje aj na sociálnej sieti.

Nová značka začína pribúdať na bratislavských... Foto: Polícia SR
znacka Nová značka začína pribúdať na bratislavských križovatkách.

V tejto súvislosti žiada polícia vodičov, aby sa správali navzájom ohľaduplne, rešpektovali dopravné značenie a svoje správanie prispôsobili vždy aktuálnej situácii v cestnej premávke. To znamená, aby nevchádzali do križovatky, ak im situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, tak že by boli nútení zastaviť vozidlo na križovatke; to neplatí, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez vozovku alebo pri odbočovaní doľava, tak ako hovorí §20 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke.

V súčasnosti je prvá takáto dopravná značka umiestnená v Bratislave na križovatke ulíc 29. Augusta – Cukrová.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #nová dopravná značka #prejazd križovatkou #krožovatka
Články podľa značiek