Subaru sa zúčastní 24-hodinovky na Nürburgringu

Aj keď sa táto japonská automobilka vzdala účasti na seriáli majstrovstiev sveta v rally, predsa len neskoncovala s motoristickým športom úplne. Továrenský tím športovej divízie STI (Subaru Tecnica International) bude bojovať o prvenstvo v kategórii SP3T.

20.04.2009 16:14
Subaru Impreza WRX STi Foto:
Namiesto šampionátu WRC uvidíme Subaru na okruhových vytrvalostných pretekoch.
debata

Už 37-my ročník takzvanej „ADAC Zurich 24 Hour Race“ sa pôjde v termíne 23–24. mája. Tohto preteku sa nezúčastnia vozidlá najvyšších kategórií LMP1 a LMP2, pretože Nürburgring je pre nich jednoducho úzky a príliš náročný. Vytrvalostné preteky na tejto mimoriadne komplikovanej trati s výraznými výškovými prevýšeniami sú pre automobilky teda ešte väčšou výzvou, ako legendárne podujatie v Le Mans.

Subaru Impreza WRX STi Foto: Subaru
Subaru Impreza WRX STi Subaru Impreza WRX STi

Impreza STi bude pretekať v triede SP3T, do ktorej patria dvojlitrové motory preplňované turbodúchadlom. Vychádza totiž z japonskej špecifikácie modelu WRX STi a výkon závodného špeciálu by sa mal pohybovať okolo 300 koní. Oproti sériovej verzii však bola iba upravená geometria kolies, nainštalovali sa odolnejšie brzdy a do interiéru pribudla ochranná klietka.

Subaru Impreza WRX STi Foto: Subaru
Subaru Impreza WRX STi Subaru Impreza WRX STi

Keďže bola Impreza na tejto trati vyvíjaná, náročná trať dlhá 25, 378 km by pre auto nemala predstavovať žiaden problém. Za jej volantom sa budú nepretržite počas jedného celého dňa striedať štyria japonskí jazdci: Kazuo Shimizu, Toshihiro Yoshida, Naoki Hattori a Koji Matsuda.

debata chyba
Články podľa značiek