Podvodníci posielajú falošné SMS s výzvou na úhradu diaľničnej známky. Nenaleťte im

Ministerstvo dopravy upozorňuje, že žiadne SMS s výzvou na úhradu diaľničnej známky neposiela. Na odkazy v takýchto správach netreba klikať.

10.04.2024 20:00
eznamka Foto:
Podvodné SMS s výzvou na úhradu diaľničných známok v posledných dňoch dostalo množstvo Slovákov.
debata (2)

Ministerstvo dopravy (MD) SR upozornilo na množiace sa podvodné krátke textové správy (SMS), v ktorých niekto v mene rezortu žiada o úhradu diaľničných poplatkov. MD prízvukovalo, že rezort takéto SMS neposiela ani od nikoho prostredníctvom nich peniaze nežiada. Ľudí upozornili, aby neotvárali linky v správach a nikomu nič neplatili. V utorok o tom informoval odbor komunikácie MD SR.

„Ministerstvo dopravy žiadne takéto SMS neposiela, žiadnych občanov formou SMS o žiadnu platbu nikdy nežiada. Tieto SMS sú podvod. Prosím, neklikajte na žiadne linky, ktoré sú v SMS uvedené,“ uviedol minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

e-známka, NDS Čítajte viac Koľko bude stáť jednodňová diaľničná známka? Vieme to

Na falošné správy žiadajúce úhradu diaľničnej známky upozornila aj Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Tá spresnila, že cez oficiálneho odosielateľa eznamka.sk sú SMS správy zasielané len v troch prípadoch. Pri podaní žiadosti napríklad o opravu, pri zakúpení diaľničnej známky a pred vypršaním platnosti diaľničnej známky. Notifikačná správa o exspirácii diaľničnej známky prichádza zákazníkovi tri dni pred skončením platnosti jeho súčasnej eznámky.

Odosielateľom oficiálnej SMS správy je eznamka.sk. „Pokiaľ ide o falošné správy, najčastejšie sú zákazníkom zasielané zo zahraničného čísla, ktoré sa dá jednoznačne odlíšiť predvoľbou. Často v sebe obsahujú link na webstránku, ktorý by zákazník určite nemal otvárať. Správy zasielané Národnou diaľničnou spoločnosťou link nikdy neobsahujú,“ dodala NDS.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #diaľničné známky #falošné SMS
Články podľa značiek