Toyota vyvíja hybridný Auris

Po Priuse sa rovnaká hybridná technológia nasťahuje aj do kompaktného modelu Auris.

21.07.2009 10:07
Toyota Auris Foto:
Toyota Auris
debata

Toyota má veci veľmi dobre premyslené. Najnovším dôkazom jej stratégie rozširovania hybridných technológií je nainštalovanie súčasného hybridného systému modelu Prius do kompaktného Aurisa.

Má to logiku. Vývoj celého systému stál nemalé peniaze a aby sa automobilke investované prostriedky čo najskôr vrátili, hybridov sa musí predať čo najviac. Prius je prispôsobený najmä potrebám zámorských trhov, čo je zároveň aj vysvetlením, prečo sa ich na našom kontinente predáva tak málo. Toyota však prišla na to, ako predať hybridnú technológiu aj Európanom milujúcim kompaktné hatchbacky. Celý systém jednoducho napchala pod karosériu kompaktu Auris.

Zdá sa, že by to mohlo fungovať a Toyota tak výrazným spôsobom zvýši počet hybridných áut vo svojom portfóliu, zníži flotilové emisie a ešte vylepší svoj imidž výrobcu ekologicky ohľaduplných vozidiel.

Podrobnosti automobilka zatiaľ nezverejnila, no dá sa očakávať, že výkony budú podobné ako v prípade Priusu. Otázkou ostáva aj cena. Práve tá može rozhodnúť o osude celého projektu.

debata chyba
Články podľa značiek