Renault do Ženevy priniesol RenaultSport 200

Najvýkonnejšie sériové Clio prichádza v dvoch verziách. Štandardnú verziu s označením 200 dopĺňa odľahčená, určená prevažne na okruhy. Tá ponesie tradičné označenie 200 Cup.

03.03.2009 16:48
Renault Clio Foto:
Renault Clio
debata

Renault Clio RenaultSport 200 prichádza s tvarmi karosérie podobnými ako predvádzajú normálne verzie tohto populárneho francúzskeho supermini. Najvýkonnejšia verzia so sebou okrem výkonného benzínového motora 2.0 16V prináša aj nižšiu hmotnosť, ktorá autu zabezpečí patričnú dynamiku a pohotové reakcie. Šesťstupňová manuálna prevodovka má kvôli lepšej akcelerácii prvé tri stupne kratšie.

Výduchy na predných blatníkoch prezrádzajú... Foto: Renault
Renault Clio Výduchy na predných blatníkoch prezrádzajú verziu RenaultSport.

Clio 200 Cup prichádza s ešte tvrdším podvozkom minimalizujúcim neželané nakláňanie karosérie pri rýchlej jazde v zákrutách. Podmienkou je samozrejme kvalitný asfalt, preto je verzia Cup určená predovšetkým na asfaltové pretekárske okruhy. Spolu s pružením a tlmením je upravené aj riadenie s nižším prevodom, ktorého konštrukcia je zameraná na rýchlosť a dokonalú spätnú väzbu. Pri aute s predným náhonom je to aj pre konštruktérov veľká výzva. Renault však už v minulosti dokázal, že rýchle autá sú jeho vášňou.

Prístrojovému panelu dominuje žltý otáčkomer. Foto: Renault
Renault Clio Prístrojovému panelu dominuje žltý otáčkomer.

Podrobnejšie informácie automobilka zatiaľ nezverejnila.

debata chyba
Články podľa značiek