D4R7: Takto pokročila výstavba nultého obchvatu Bratislavy

Práce na nultom obchvate Bratislavy výrazne pokročili. Ukazujú to aj najnovšie fotografie z ťažiskového úseku Bratislava, Jarovce - Bratislava, Východ.

06.04.2021 18:00
D4R7, Bratislava - Východ (Ivanka - Sever),... Foto:
Súčasťou tohto dôležitého úseku, tvoriaceho vonkajší bratislavský obchvat, je aj most ponad Jarovské rameno a Dunaj.
debata (9)

Práce na nultom obchvate Bratislavy pokračujú aj napriek zdržaniam, súvisiacim s odstraňovaním čiernej skládky v Rači. Stále je tu možnosť, že obchvat by mohol byť v takmer kompletnom stave odovzdaný do užívania do konca tohto roku. V iných jeho častiach práce už finišujú. Vidno to aj na nový fotkách aktuálneho stavu jeho ťažiskovej časti Bratislava, Jarovce – Bratislava, Východ.

Mapa ťažiskovej časti nultého obchvatu Bratislavy. Foto: D4R7
1 jarovce-ivanka D4R7 Mapa ťažiskovej časti nultého obchvatu Bratislavy.

Úsek Bratislava, Jarovce – Bratislava, Východ tvorí ťažiskovú časť nultého obchvatu Bratislavy. Tu motoristi samozrejme netrpezlivo očakávajú najmä otvorenie nového mostu.

Začiatok úseku je umiestnený v napojení na existujúcu diaľnicu D2 v Jarovciach, pokračuje cez Rusovce, kde vedie na moste ponad preložku cesty I/2, ďalej ponad Jarovské rameno a rieku Dunaj.

Na ľavom brehu prechádza na estakáde až po km 5,5 chráneným územím európskeho významu Biskupické Luhy popri prírodnej rezervácii Gajc, potom obchádza Podunajské Biskupice a cez križovatku Bratislava – Vrakuňa pokračuje smerom na Vajnory.

Bratislava, Jarovce - Bratislava, Východ, stav...
Bratislava, Jarovce - Bratislava, Východ, stav...
+13Bratislava, Jarovce - Bratislava, Východ, stav...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #D4R7 #nultý obchvat Bratislavy #vonkajší obchvat Bratislavy
Články podľa značiek