Obchvat Sabinova sa bude stavať. Prípravné práce začnú ešte tento rok

Obchvat bude dlhý takmer 10 kilometrov a cena jeho výstavby sa blíži k hranici 90 miliónov eur.

06.11.2023 20:00
Úhorná. most, oprava cesty Foto:
Výstavba obchvatu Sabinova by mala trvať 36 mesiacov, bez zarátania zimného obdobia. (ilustračné foto)
debata

Slovenská správa ciest (SSC) podpísala zmluvu na výstavbu obchvatu Sabinova. Stavebné práce na preložke cesty I/68 pri Sabinove zrealizuje spoločnosť Hochtief SK, zmluvná cena predstavuje vyše 88 miliónov eur s DPH.

Sabinovský obchvat s dĺžkou 9,8 kilometra bude začínať za obcou Pečovská Nová Ves a pokračovať bude severne od mesta Sabinov a jeho mestskej časti Orkucany. Za obcou Šarišské Michaľany sa napojí na súčasnú cestu v smere do Prešova. Dopravné napojenia vodičom uľahčia tri nové mimoúrovňové križovatky Sabinov-Drienica, Sabinov – Jakubovany a Šarišské Michaľany, ako aj úrovňové križovatky Sabinov sever a Sabinov – Orkucany. Súčasťou obchvatu bude aj 16 mostných objektov.

Stavenisko bude zhotoviteľovi odovzdané do 30 dní od účinnosti zmluvy. Zhotoviteľ stavby začne zrejme ešte v tomto roku s výrubom stromov, archeologickým výskumom a ďalšími prípravnými prácami. Projekt bude hradený z eurofondov a lehota výstavby je 36 mesiacov od odovzdania staveniska bez zimného obdobia, trvajúceho od začiatku decembra do začiatku marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská správa ciest #obchvat Sabinova #cesta I/68
Články podľa značiek