V Košiciach testujú bezkontaktné platby za parkovanie

Oba platobné terminály umožňujú úhradu parkovného pre tarifné pásmo N, v ktorom sa nachádzajú.

17.04.2024 20:00
kosice Foto:
V Košiciach testujú nové bezkontaktné platobné parkovacie automaty.
debata (1)

Mesto Košice spustilo testovaciu prevádzku dvoch inteligentných platobných terminálov na úhradu jednorazového parkovného prostredníctvom bezkontaktnej platby kartou. Motoristi ich nájdu na ulici Pri jazdiarni (Park Moyzesova). Košice o tom informujú prostredníctvom sociálnej siete.

Oba platobné terminály umožňujú úhradu parkovného pre tarifné pásmo N, v ktorom sa nachádzajú. Terminal po zadaní EČV, ku ktorému je vydaná bonusová karta, automaticky vypočíta cenu za parkovanie so zľavou 25 percent.

Obsluha terminálu je jednoduchá. Stačí sa dotknúť dotykovej obrazovky, ktorá sa rozsvieti a následne zadať EČV. Nasleduje výber spôsobu zaslania potvrdenia o úhrade parkovného (bez potvrdenia, potvrdenie formou SMS, digitálny lístok na e-mail) a výber dĺžky parkovania. Následne už len stačí uhradiť sumu platobnou kartou.

Doba spoplatnenia v tarifnom pásme N je od pondelka do piatku od 7.30 do 18.00 hod. Cena za hodinu parkovania v tarifnom pásme N je 0,60 eur (bez zľavy). Maximálna denná sadza je 3 eurá.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #platobný terminál #parkovanie v Košiciach #úhrady za parkovanie
Články podľa značiek