Na D1 pri Považskej Bystrici obnovujú mostné závery. Rátajte s obmedzeniami

Práce sú nastavené tak, aby doprava bola vedená vždy vo voľnom jazdnom pruhu. treba rátať aj so znížením maximálnej povolenej rýchlosti.

23.04.2024 20:00
most Foto:
V dohľadnej dobe sa mostné závery budú opravovať na viacerých diaľničných mostoch.
debata

Mostné závery sú najdôležitejšou súčasťou mostov. Nachádzajú sa na začiatku a na konci mosta a umožňujú pozdĺžny pohyb nosnej konštrukcie mosta – slúžia na prevedenie dopravy cez dilatačnú škáru. Ak by sme mostné závery priebežne neobnovovali, tak v konečnom dôsledku by si neskoršia komplexná oprava mosta vyžiadala oveľa vyššiu investíciu.

Počas spomínaných prác na považskej D1 sa zrežú asfaltobetónové vrstvy vozovky, demontujú zvodidlá, odstránia sa bočné oceľové časti mostného záveru, osadí sa nové oceľové lôžko, namontuje sa sekundárne odvodnenie, osadia sa gumokovové moduly, dobetónujú sa vybúrané rímsy, opravia poškodené časti, položia sa nové asfaltové vrstvy a osadia sa krycie plechy na rímse mosta.

Práce prebehnú v dvoch etapách od 13.4.2024 (sobota) do 3.6.2024 (pondelok), v km cca 161,200 – 163,000 v úseku diaľnice D1 na moste nad parkoviskom motocrossového areálu, v ľavom jazdnom páse (v smere zo Žiliny do Trenčína). Práce sú nastavené tak, aby doprava bola vedená vždy vo voľnom jazdnom pruhu.

Oprava a výmena mostných záverov je plánovaná aj na týchto úsekoch:

  • nad prístupovou komunikáciou a Lukavským potokom na D1
  • nad poľnou cestou a potokom Chocholnica na D1
  • v križovatke Hronský Beňadik v ľavom jazdnom páse v smere do Bratislavy
  • v Haniske v ľavom jazdnom páse v smere do Košíc
  • na vetve križovatky Svrčinovec
  • na estakáde pred Prístavným mostom na bratislavskej strane Dunaja
debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #oprava mostu #oprava mostných záverov
Články podľa značiek