V Kežmarku konečne dokončili most na hlavnom ťahu

Frekventovaný most na ceste I/66 uzavreli pre jeho havarijný stav, od februára 2020 jazdili vodiči po dočasnom premostení. Denne prešlo úsekom okolo 20 000 áut.

11.12.2023 20:00
SR Kežmarok seriál mosty doprava most ŽS oprava... Foto: ,
Na snímke most pred začiatkom opravy vo februári 2022, vľavo provizórny most, vpravo poškodený.
debata (8)

Po niekoľkých rokoch môžu obyvatelia mesta Kežmarok a tiež tranzitná doprava opäť využívať most na hlavnom ťahu. informoval, že motoristickej verejnosti slúži od piatka.

„Koncom novembra sa vykonala hlavná prehliadka a zaťažovacia skúška mosta. Následne sa začiatkom decembra uskutočnila obhliadka dopravného značenia zo strany Policajného zboru a potom preberacie konanie. Všetky prehliadky potvrdili, že most sa môže uviesť do užívania,“ uviedol hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi.

Dodal, že počas decembra práce na moste realizované nebudú, k demontáži mostných provizórií pristúpi zhotoviteľ v januári 2024. V jarných mesiacoch nového roka budú práce spočívať vo výmene asfaltových vrstiev na kruhovom objazde a na napojení v smere od Popradu. Taktiež sa bude realizovať celková úprava plôch dotknutých stavbou a úprava plôch blízkeho supermarketu, ktoré boli využívané v rámci stavby.

„Termín ukončenia stavby je apríl 2024. Zmluvná cena diela je 1,79 milióna eur s DPH,“ dodal hovorca. Frekventovaný most na ceste I/66 uzavreli pre jeho havarijný stav, v meste preto vyhlásili mimoriadnu situáciu a od februára 2020 jazdili vodiči po dočasnom premostení. Denne prejde úsekom okolo 20 000 áut a patrí medzi najexponovanejšie na Slovensku, keďže ho okrem miestnych využíva aj tranzitná doprava.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská správa ciest #cesta I/66 #most v Kežmarku
Články podľa značiek