Kontroverzná zmena na nábreží Dunaja je realitou. Pre autá ostal jeden pruh

Pre vozidlá na nábreží a Dostojevského rade zostáva po novom jeden jazdný pruh v každom smere. Zrušené sú ľavé odbočenia cez električkovú koľaj na Kúpeľnú ulicu a Fajnorovo nábrežie.

04.09.2023 20:00
SR Bratislava magistrát cyklopruhy premaľovanie... Foto: , ,
V širšom centre Bratislavy sa výrazne mení doprava najmä kvôli budovaniu cyklistickej infraštruktúry. (ilustračné foto)
debata (23)

Hlavné mesto so začiatkom nového školského roka upozorňuje na dôležité zmeny pre vodičov. K asi najvýraznejšej dochádza na nábreží a Dostojevského rade, kde začína platiť nová organizácia dopravy. Dôvodom je aj nová cykloinfraštruk­túra, ktorú mesto vybudovalo medzi Mostom SNP a Šafárikovým námestím.

Pre vozidlá zostáva po novom v tomto úseku jeden jazdný pruh v každom smere. Zrušené sú ľavé odbočenia cez električkovú koľaj na Kúpeľnú ulicu a Fajnorovo nábrežie, pretože spôsobovali zdržanie pre ostatné vozidlá, vysvetlil hovorca Bratislavy Peter Bubla. V úseku na Dostojevského rade medzi Landererovou ulicou a Šafárikovým námestím sa zároveň mení značenie jazdných pruhov a pribudol zmiešaný bus-cyklo pruh.

VIDEO: Drogy, krádež, útek. Motorkár unikal policajtom 160 km/h po Bratislave, potom peši
Video

Magistrát preto odporúča tým, ktorí nábrežie zvykli využívať autom len na prejazd, aby využili iné, vhodnejšie trasy na tranzit. Rovnaký počet vozidiel pri menšom počte pruhov na Vajanského nábreží by totiž mohol znamenať problémy. Ako jednu z alternatívnych možností uvádza trasu po Einsteinovej ulici, ktorá je na tranzit dimenzovaná. Trasa po nábreží je síce podľa hlavného mesta na vzdialenosť kratšia, ale je zaťažená križovatkami a svetelnou signalizáciou.

K zmene pre autá došlo aj na opravenej Košickej ulici, ktorá je opäť sprejazdnená od Mlynských nív v smere na Miletičovu ulicu.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava v bratislave #cyklopruh #Dostojevského rad
Články podľa značiek