Na Ceste slobody rátajte so zdržaním. Dopravu tam riadi 21 semaforov

Premávku na 43 kilometrov dlhom úseku od Tatranských Matliarov až po Podbanské reguluje v polovičnom profile 21 semaforov.

19.06.2023 20:00
Cesta slobody Foto:
Cesta slobody vo Vysokých Tatrách sa rekonštruuje po vyše 50 rokoch.
debata (4)

Prešovský samosprávny kraj (PSK) upozorňuje na prebiehajúcu rozsiahlu rekonštrukciu Cesty slobody a vyzýva na uprednostnenie verejnej dopravy. Na cestách treba rátať so zdržaním, keďže premávku na 43 kilometrov dlhom úseku od Tatranských Matliarov až po Podbanské reguluje v polovičnom profile 21 semaforov.

„Okrem semaforov je tam umiestnených aj 19 dočasných dopravných značení a deväť regulovčíkov. Tieto počty však nie sú definitívne a priebežne sa s vývojom prác budú meniť. Rekonštrukciu vykonáva aktuálne zhruba 250 cestárov, časom ich bude ešte o stovku viac,“ uvádza PSK.

Keď sa vyčasí... Nádherný pohľad na Tatry
Video

Primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák v tejto súvislosti vyzval domácich i návštevníkov na ohľaduplnosť a upozornil, že „dôležitý úsek, taký lievik, je v Smokovcoch, kde sa cesta dosť zužuje“.

Cesta slobody vo Vysokých Tatrách sa rekonštruuje po vyše 50 rokoch. V rámci projektu je v tohtoročnom pláne ukončenie štyroch úsekov. Ide o 7,62 kilometra dlhej časti Podbanské – Pavúčia dolina, 7,37-kilometrového úseku Pavúčia dolina – križovatka s cestou II/538, taktiež 4,6 kilometra cesty medzi Starým Smokovcom a Tatranskými Matliarmi, a taktiež vyše šesť kilometrov v časti Tatranské Matliare – križovatka s cestou I/66. Cestári by podľa riaditeľa Správy a údržby ciest PSK Marcela Horvátha chceli v tomto roku ukončiť 80 percent celej stavby.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #rekonštrukcia cesty #Cesta slobody
Články podľa značiek