Slovenskí policajti budú motoristom opäť pomáhať v Chorvátsku

V tomto roku budú slovenskí policajti pomáhať turistom v Chorvátsku od 1. júla do 31. augusta 2023.

23.06.2023 14:00
CIMG3586 Foto:
Slovenskí policajti budú asistovať v Chorvátsku aj tento rok.
debata

Slovenskí policajti budú cv Chorvátsku pôsobiť aj tento rok, Prezídium Policajného zboru tam v letnej sezóne 2023 vyšle postupne ôsmich policajtov.

Slovenskí policajti budú mať svoje uniformy a aj slovenské policajné vozidlá, takže ich turisti ľahko spoznajú. Sprevádzať ich bude súčasne vždy aj chorvátsky policajt. A s čím ich môžete osloviť? Poskytnú vám pomoc napríklad pri dopravných nehodách, riešení priestupkov, spojených s nesprávnym parkovaním a následným odtiahnutím vozidla, stratou a krádežou cestovných dokladov, vodičských oprávnení a peňazí, asistovať môžu aj pri riešení prípadov zadržania slovenských občanov pri spáchaní trestných činov alebo priestupkov a pri pátraní po stratených, respektíve nezvestných osobách.

Ako vyzerá prejazd Pelješackým mostom
Video

Preto sa pred cestou do Chorvátska oplatí poznačiť si na nich aj priame kontakty. Pôsobiť budú v dvoch zónach. Do prvej oblasti patria napríklad Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga. Sídliť budú na policajnej stanici Crikvenica (Ul. Kralja Tomislava 85) a dovoláte sa im na ,obilné číslo +421 908 723 25.

Do druhej oblasti patria napríklad Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela a Makarska. Sídliť budú na policajnej stanici v Trogire (Ul. Put Muline 1) a dovoláte sa im na mobilné telefónne číslo +421 908 723 26.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turistická sezóna #slovenskí policajti v Chortvátsku #policajná pomoc
Články podľa značiek