Škoda: Takto by mala vyzerať 'česká Arona'. Tvrdí dizajnér

Kodiaq a Karoq nie sú poslednými predstaviteľmi SUV boomu českej Škody. Chystá sa ešte menší člen rodiny na platforme novej Fabie. Takto si ho predstavuje známy ilustrátor.

11.10.2017 17:00
debata
Ilustrátor vychádzal  pri návrhu z proporcií... Foto: Avarvarii
Škoda - malé SUV ilustrácia Ilustrátor vychádzal pri návrhu z proporcií nového Seatu Arona. Nové malé SUV Škody s ním bude mať spoločnú platformu MQB A0. Nechýbajú však typické prvky "škodováckeho" rukopisu.

Vlaňajší rok sa niesol v Mladej Boleslavi v znamení Kodiaqa a tento v znamení Karoqu. Dve nové SUV, z ktorých to menšie vystriedalo pôvodné Yeti, ale nie sú posledným slovom českej značky na poli crossoverov. Príde ešte menší model so zatiaľ neznámym pomenovaním. V každom prípade pôjde o Fabiu v „gumákoch“ či skôr derivát už známeho Seatu Arona, ktorý je prvým predstaviteľom malých crososverov koncernu Volkswagenov na platforme MQB A0. Nasledovať ho bude VW T-Cross a ako posledný práve model Škody.

Zadná časť je plná prelisov. Svetlá dostali... Foto: Avarvarii
Škoda - malé SUV ilustrácia Zadná časť je plná prelisov. Svetlá dostali typickú „céčkovú“ grafiku.

Premiéra je naplánovaná na koniec budúceho roka, takže ešte nedozrel čas na oficiálne informácie, zato známy dizajnér a ilustrátor, ktorý si hovorí Avarvarii a spolupracuje napríklad aj s britským Top Gearom, si už trúfol na fiktívnu vizualizáciu očakávanej malej terénnej škodovky. Vychádza zo Seatu Arona, ktorý bude proporčne najbližším súrodencom „Fabiaqu“. Ilustrátor však Arone naordinoval kúru typickú pre súčasný mladoboleslavský rukopis. Teda prednú masku s centrálnym zubom, svetlá podobné Karoqu či typickú „tornado line“, ktorá sa tiahne celou dĺžkou karosérie.

Vzadu Avarvarii zdvihol spodnú líniu okien a pridal dvojfarebné lakovanie karosérie, známe nielen z Arony, ale aj zo súčasnej Fabie. Vzadu zas nájdeme charakteristické trojuholníkové prelisy a ostré „céčkové“ svetlá. Nie je vylúčené, že táto vizualizácia bude mať veľa spoločného so skutočným sériovým produktom. Takmer isté je, že v ponuke Škody vystrieda Fabiu Combi, o ktorej konci sa šušká už dlhší čas. Je to logické. Vkus zákazníkov sa posúva od tradičných segmentov práve do triedy SUV a crosssoverov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #VW T-Cross #Seat Arona
Články podľa značiek