Seat: Španieli prezradili meno ‘pyrenejského Kodiaqu‘

Ešte do konca roka uvedie Seat na trh svoje najväčšie SUV. Doplní malú Aronu a stredne veľkú Atecu. Práce sú vo finálnom štádiu. Chýbalo už len meno.

24.02.2018 16:00
debata
Dizajn nového 7-miestneho SUV Seatu ešte... Foto: Seat
Seat Tarraco - 2018 Dizajn nového 7-miestneho SUV Seatu ešte nepoznáme. Vystačiť si musíme s prvou čiastkovou fotografiou. Premiéra je však už za rohom.

Koncern VW rozširuje ponuku crossoverov a SUV. Napokon, za konkurenciou poriadne zaspal. V posledných dvoch rokoch však priviedol na svet novú generáciu Tiguanu, jeho 7-miestnu verziu Allspace, T-Roc, americký Atlas, Škodu Kodiaq a Karoq či Seat Ateca a Arona. A pribudnú ďalšie. Najnovší prírastok terénnej rodinky príde zo Španielska. Seat totiž pripravuje 7-miestne SUV na základoch Škody Kodiaq. Predstaví sa v Ženeve a dnes už poznáme jeho názov.

Ten po prvýkrát vychádza zo súťaže, do ktorej sa zapojilo 146 124 fanúšikov značky zo 134 krajín celého sveta. Nakoniec zvíťazilo pomenovanie Seat Tarraco, ktorý získal 51 903 hlasov. Až za ním nasledovali návrhy Aranda a Alboran. Na jednej strane tým Seat dodržal tradíciu inšpirovanú španielskou geografiou, no porušil ju v tom, že názov sa nezačína písmenom A, ako Arona a Ateca. Tarraco vychádza z názvu mesta Tarragona, ktoré sa rozvinulo z najstaršej rímskej osady na Pyrenejskom polostrove.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Seat Tarraco
Články podľa značiek