Škoda Kodiaq RS: Rekord na Nürburgringu. Ešte pred premiérou

Nové ostré SUV z Boleslavi si zapísalo rekordný čas na slávnom nemeckom okruhu Nordschleife. Kodiaq RS to stihol ešte v „maskáčoch“, keďže premiéru absolvuje až na jesennom autosalóne v Paríži. Za volantom sedela žena.

19.06.2018 19:00
debata (1)
Kodiaku RS s naftovým 4-valcom 2,0 BiTDI sa... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq RS - Nürburgring Kodiaku RS s naftovým 4-valcom 2,0 BiTDI sa podarilo dosiahnuť na trati dlhej takmer 21 kilometrov čas 9:29:84 minúty.

Nie je tajomstvom, že Škoda finišuje s vývojom ostrej verzie Kodiaqu s prívlastkom RS. Na trh sa dostane ešte tento rok po septembrovom svetovom debute v Paríži. A ani to, že pod jeho kapotou bude pracovať dvakrát preplňovaný 4-valec 2,0 BiTDI, známy napríklad z VW Passat, ktorý poskytne 176 kW výkonu a 500 Nm krútiaceho momentu. To všetko v spojení so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Až na premiéru však v Boleslavi čakať nechceli. Škoda priťahuje pozornosť k očakávanej novinke svetovým rekordom.

Kodiaq RS bodoval na slávnom Nürburgringu v... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq RS - Nürburgring Kodiaq RS bodoval na slávnom Nürburgringu v triede sedemmiestnych SUV. Za volantom sedela pretekárka Sabine Schmitzová.

Ten sa odohral v „zelenom pekle", teda na okruhu Nürburgring, kde Kodiaq RS zajazdil kolo dlhé 20 832 metrov za čas 9:29:84 minúty. Tento údaj fanúšikom motoršportu asi nevyrazí dych, keďže tie najlepšie superšporty zvládnu „Nordschleife“ pod sedem minút, lenže Kodiaq RS súťažil v triede sedemmiestnych SUV, kde zatiaľ nemá súpera. Pikantné je, že za volantom sedela žena. Slávna pretekárka Sabine Schmitzová, ktorá pravidelne štartuje na okruhových majstrovstvách aj 24-hodinových maratónoch.

Nemecký okruh pozná do detailu. Prešla ho už viac ako 30 000-krát. Napokon, je známa aj ako šoférka „Ring Taxi“. A aké mala pocity z Kodiaqu RS? „Kodiak ma na trati bavil. Myslím, že Škoda naplno využila potenciál tohto veľkého SUV. Pokojne si viem predstaviť, že v budúcnosti by som sa s Kodiaqom RS stretávala na Nordschleife,“ povedala Sabine Schmitzová. Rýchle SUV z Boleslavi si na trati pomáhalo aj adaptívnymi tlmičmi DCC, ktoré umožňujú cez volič jazdných režimov Driving Mode Select, nastaviť športovú charakteristiku podvozka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Nürburgring #Škoda Kodiaq #Škoda Kodiaq RS #Sabine Schmitzová
Články podľa značiek