Daimler a BMW budú spolu vyvíjať autonómne systémy

Vývoj technológie automatizovaného riadenia je extrémne drahý. Koncerny Daimler a BMW, ktoré si inak ostro konkurujú, sa preto dohodli na spolupráci v tejto oblasti.

12.03.2019 17:00
debata
BMW aj Daimler už niekoľko rokov vyvíjajú... Foto: Daimler, BMW
Daimler, BMW - spolupráca BMW aj Daimler už niekoľko rokov vyvíjajú autonómne technológie. Vzájomná spolupráca má celý vývoj urýchliť a dostať čo najskôr na cesty.

Dohodnuté partnerstvo označili obe firmy za „dlhodobú strategickú záležitosť“, ktorá bude spočiatku sústredená napríklad na automatizáciu jazdy na diaľnici a na parkovanie. „Autonómne riadenie je pre nás jedným z najrevolučnejších trendov a celá skupina Daimler na ňom tvrdo pracuje,“ uviedol člen predstavenstva Daimleru zodpovedný za výskum Ola Källenius.

„Spoločne so správnym partnerom chceme výrazne posunúť vpred výkonnosť tejto technológie a bezpečne ju dostať na cesty,“ dodal. Nová dohoda je prehĺbením spolupráce medzi automobilkami, ktoré sa napriek tvrdej vzájomnej konkurencii v segmente prémiových vozidiel dohodli už vlani na spojení síl v oblasti ponuky nových služieb mobility, ako zdieľania áut a dobíjania elektrických vozidiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Mercedes-Benz #autonómne riadenie #Daimler #autonómne autá
Články podľa značiek