VW ID. 3: Elektromobil z Wolfsburgu ukazuje interiér. Nechtiac

Nie je tajomstvom, že automobilka VW už otvorila rezervačný systém objednávok na nový elektromobil ID. 3. Problémom je, že ho zatiaľ nik zo zákazníkov nevidel. Uniknuté video však ukázalo aspoň interiér.

17.07.2019 17:00
debata
Finálny dizajn VW ID. 3 ostáva vďaka kamufláži... Foto: Volkswagen
VW ID.3 - 2019 Finálny dizajn VW ID. 3 ostáva vďaka kamufláži stále zahmlený.

VW označuje svoj prvý elektromobil novej generácie ID. 3 za „Chrobáka 21. storočia“. Videli sme ho v podobe štúdie ID Concept z roku 2016 a nedávno aj v tej takmer reálnej. Automobilka totiž zverejnila snímky predsériových testovacích prototypov s kamuflážou. To pri príležitosti otvorenia rezervačného systému. To znamená, že revolučný elektromobil z dielne VW si už môžete objednať, hoci svetový výstavný debut prebehne až koncom septembra na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a že finálny dizajn ostáva stále zahalený rúškom tajomstva.

Je však otázne dokedy. Že to nebude ľahké, naznačuje únik videa na sieti Youtube, ktoré zachytáva kabínu. A hoci bolo video rýchlo stiahnuté, ostali po ňom „stopy“. Tie prezrádzajú, že palubnú dosku ID. 3 vlastne už poznáme. Odkiaľ? Ak si spomeniete na ženevskú premiéru elektrického konceptu Seat el-Born, tak to rýchlo pochopíte. Je takmer identická. A ani sa niet čo čudovať. ID. 3 bude mať španielskeho súrodenca, a keďže výroba elektromobilov je enormne drahá, koncernu neostáva nič iné, ako skresať náklady masívnou unifikáciou komponentov.

Zaujímavosťou je ovládač jazdných režimov... Foto: Volkswagen
VW ID. 3 - 2020 Zaujímavosťou je ovládač jazdných režimov umiestnený priamo na okraji malého prístrojového štítu.

Tieto autá si budú teda veľmi podobné. Aspoň vnútri. Rozdielny má byť v podstate len volant, za ktorým nájdeme virtuálny kokpit, ale aj zaujímavo situované tlačidlo jazdných režimov. V centre „palubovky“ zas nájde miesto 10-palcový dotykový infotainment. Spomeňme, že platforma MEB bude schopná ponúknuť tri verzie kapacity akumulátorov. Základné ID. 3 počíta so 45 kWh batériami a dojazdom 330 km. Do predaja sa však dostane najprv verzia s dojazdom 420 km a strednou kapacitou 58 kWh. Neskôr bude nasledovať najdrahšie vyhotovenie, ktoré si bude so sebou voziť 77 kWh elektrickej energie a zvládne 550 km. Pri všetkých bude elektromotor situovaný vzadu.

Odmyslite si logo Seatu na volante tohtoročnej... Foto: Seat
Seat el-Born Concept - 2019 Odmyslite si logo Seatu na volante tohtoročnej štúdie el-Born a môžete si byť takmer istí, že sa pozeráte na palubnú dosku nového elektrického Volkswagenu ID. 3.

Úvodná limitovaná edícia ID.3 1ST (58 kWh) dostane bohaté vybavenie vrátane hlasového ovládania, vysokovýkonných reflektorov IQ. Light, panoramatickej strechy, dvojfarebnej karosérie či head-up displeju. Na výber budú štyri odtiene lakov. Cena modelu ID.3 1ST má štartovať pod úrovňou 40 000 eur, bez započítania štátnych dotácií. Výroba odštartuje koncom roka v Nemecku. K prvým zákazníkom zamieri v polovici roka 2020. Najdôle­žitejšími trhmi budú pre ID.3 v Európe Nórsko, Nemecko, Holandsko, Francúzsko, Veľká Británia a Rakúsko. Predávať sa však bude až v 29 európskych krajinách a neskôr aj mimo Európy.

VW ID. 3 - 2020
VW ID. 3 - 2020
+4VW ID. 3 - 2020
VW ID.3  - 2019
VW ID.3  - 2019
+4VW ID.3  - 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Seat #Seat el-Born #VW ID.3
Články podľa značiek