Trapas: Z Wolfsburgu unikli snímky Golfu!

Premiéra novej generácie Golfu je na spadnutie. Odohrá sa presne 24. októbra. Vo Wolfsburgu však musia teraz zúriť. Z montážnej linky totiž unikli snímky očakávanej novinky. S najväčšou pravdepodobnosťou sa o ne postaral zamestnanec. A dokonca sa nimi nezabudol pochváliť na sociálnych sieťach.

16.10.2019 19:00
debata (2)
Novinka bola zachytená na výrobných linkách.... Foto: SomFanusikVolkswagenov@Facebook
VW Golf VIII - 2020 únik fotografií Novinka bola zachytená na výrobných linkách. Ako vidieť Golf dostane úzke svetlá, už v základe diódové.

Stáva sa to dosť často, ale pri takej významnej novinke, akou je ôsma generácia Golfu, by sa nemalo. Automobilky investujú dosť prostriedkov na to, aby pripravované modely chránili pred zrakom verejnosti aspoň kamuflážou. No v časoch smartfónov je to naozaj ťažké. Najmä vo fáze nábehu výroby sériovej novinky, alebo aspoň overovacej série, sa musia spoľahnúť na lojalitu a serióznosť svojich zamestnancov pri výrobných linkách. Autá sa tu už pohybujú len s ochranou, ktorú si vyžadujú technologické procesy. Vo finálnej fáze už však ani to neplatí. Autá stoja na konci montáže celkom „nahé“.

Takto vyzerá v skutočnosti radikálne... Foto: SomFanusikVolkswagenov@Facebook
VW Golf VIII - 2020 únik fotografií Takto vyzerá v skutočnosti radikálne prepracovaný interiér. Analógové prístroje nahradia displeje. Klasických tlačidiel dramaticky ubudne. A pribudne umelá inteligencia.

A presne túto fázu sa Volkswagenu ustrážiť nepodarilo. Možno aj preto, že Golf prichádza neskôr, ako bolo pôvodne naplánované. Svetový debut mal mať už začiatkom septembra na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, teda ešte pred spustením liniek. Nakoniec bola odložená o mesiac neskôr v prospech elektromobilu ID.3. A to sa stalo Golfu osudné. Snímky finálnej verzie vyhotovil niektorý zo zamestnancov na nemeckých linkách. Ten sa nezabudol fotografiami prísne stráženého auta, ktoré prináša do wolfsburskej kasy najviac peňazí pochváliť na sociálnej sieti.

Keď sa čosi podobné stalo so v roku 2007 so Škodou Superb druhej generácie, automobilka nemala so zamestnancom zľutovanie. Ten snímky dokonca predal denníku Blesk za 20 000 českých korún. Polícia ho dopadla a obvinila z poškodzovania cudzích práv. Aj tento prípad by mohol mať právnu dohru. Aj keď, priznajme si, Golf ôsmej generácie až takou novinkou vlastne nie je. Automobilka prd pár dňami zverejnila oficiálne skice interiéru aj exteriéru a na internete už dávno kolujú fotografie takmer nemaskovaných predprodukčných prototypov. Je však tiež možné, že v súvislosti s únikom, Volkswagen odhalí oficiálne fotografie skôr ako plánoval. Bolo by to logické.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Golf
Články podľa značiek