Kamión zvalcoval pumpu. Pozrite si video

Doposiaľ z nezistených príčin 57-ročný vodič kamiónu s návesom nezvládol riadenie a ľavou zadnou časťou narazil do betónového stĺpu a dvoch výdajných stojanov pohonných hmôt.

02.12.2019 13:51
debata

VIDEO: Pozrite si, ako dopadla čerpacia stanica po nezvládnutej jazde kamióna s návesom.

Video

Nehoda sa stala v pondelok 25. novembra vo o pol šiestej večer v susednom Česku pri obci Žešov. K zraneniu osôb nedošlo. Škoda je odhadovaná na milión českých korún (39 200 eur). Odbornej dychovej skúške sa vodič nebol schopný podrobiť a odber biologického materiálu opakovane odmietal. Známky vplyvu alkoholu však vykazoval, čo dokázala aj orientačná dychová skúška.

Na mieste šofér prišiel o vodičský preukaz. Keďže sa jednalo o cudzinca a hrozilo nebezpečie, že by sa situácia opakovala, bola stanovená kaucia vo výške 30-tisích českých korún (1 170 eur). Pretože vodič nemal u seba prostriedky na zaplatenie kaucie, bolo mu na mieste zaistené jeho vozidlo. Presné príčiny, okolnosti a zavinenie dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Bolo aj otázkou šťastia, že pri nehode nevznikol požiar. Na čerpacích staniciach sú viaceré protipožiarne pravidlá. Je napríklad zakázané fajčiť a manipulovať s otvoreným ohňom. Každá pumpa musí byť tiež vybavená hasiacimi prístrojmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #čerpacia stanica #kamionista
Články podľa značiek