Mercedes-Benz S: Najlepšie auto sveta predstavia 2. septembra. Takto má vyzerať

Ako inak, má ísť opäť o najlepšie auto sveta. Na tento titul si síce nárokujú aj konkurenti, ale Stuttgart vie vždy prekvapiť. Snáď sa mu to podarí aj v ťažkých časoch.

31.08.2020 12:00
debata
Toto je prvá oficiálna skica novej triedy S. S... Foto: Mercedes-Benz S
Mercedes-Benz S - 2021 Toto je prvá oficiálna skica novej triedy S. S konkurentmi si ju určite nepomýlite. Postará sa o to monumentálna predná maska. Kým exteriér bude ctiť evolúciu, v kabíne neostane kameň na kameni.

Do premiéry najväčšej pýchy Stuttgartu ostáva naozaj už len pár hodín. A aby sa na ňu nezabudlo, Mercedes-Benz posiela poslednú zo sérií upútaviek. Za ostatné mesiace toho síce prezradil dosť, napríklad poslal do sveta informácie o druhej generácii infotainmentu MBUX, head-up displeji s rozšírenou realitou, o čelnom airbagu pre zadných cestujúcich či o podvozku, ktorý má fungovať priam ako „lietajúci koberec“ a tiež ako aktívna ochrana pri bočnej kolízii, no dizajn ostával tajomstvom. Teraz si o ňom môžeme urobiť lepšiu predstavu, ako keď sme tu mali len snímky zamaskovaných prototypov. Stuttgart totiž oficiálne zverejnil prvú skicu.

Ako vidieť, novinku na vrchole stuttgartskej hierarchie si rozhodne nepomýlite. Postará sa o to monumentálna maska chladiča. Dizajn bude rešpektovať tradíciu, no bude dynamickejší a aerodynamickejší. Očakávať máme nielen krátku, ale aj predĺženú verziu triedy S, ktorá bude rozmaznávať najmä zadných cestujúcich. Finálny dizajn však uvidíme až 2. septembra. A tiež úplne nový závod „Factory 56“, ktorý má byť najmodernejšou automobilovou fabrikou planéty. Mercedes-Benz ju slávnostne otvorí práve počas digitálnej premiéry. Najlepšie auto sveta z najlepšej fabriky sveta – to naozaj neznie zle. I keď prichádza v ťažkých časoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Bnez S
Články podľa značiek