Sandero kabriolet alebo Logan MCV? Takto by vyzerali, aj keď neprídu

Tretia generácia Dacií Logan a Sandero sa svetu ukázali len pred pár dňami a už sa ich chopili známi ilustrátori. Máme tu virtuálny Logan Pick-up, Sandero RS a jeho otvorenú verziu či Logan MCV, o ktorom vieme, že z ponuky vypadne.

05.10.2020 12:00
debata (1)
Kombi z Loganu by sa Európanom iste páčilo,... Foto: X-Tomi Design
Dacia Sandero Logan - vizualizácie Kombi z Loganu by sa Európanom iste páčilo, najmä tým zo strednej Európy, lenže tretia generácia ho nedostane. A tak si ho môžeme pozrieť aspoň virtuálne.

Leto, aj keď bez autosalónov, bolo bohaté na novinky. Predstavili sa také esá ako Škoda Enyaq, VW Golf Variant, inovovaný Peugeot 3008, Renault Arkana, VW ID.4, Mercedes-Benz triedy S, Rolls-Royce Ghost a mnoho ďalších, lenže najviac pozornosti si i tak vyslúžili lacné rumunské dvojičky Dacia Logan a Sandero. Táto lowcostová značka Renaultu vie totiž ponúknuť to čo nik iný – veľa muziky za málo peňazí. A hoci tento rok Dacia práve naláme predajné rekordy, posledná dekáda ukázala, že jej stratégia je Európanom sympatická. Z Dusteru je jedno z najpredávanejších SUV a zo Sandera jedno z vôbec najpredávanejších áut v Európe.

Paradoxne, nové ostré Sandero RS by vzniknúť... Foto: KDesign AG
Dacia Sandero Logan - vizualizácie Paradoxne, nové ostré Sandero RS by vzniknúť mohlo, ale len s logom Renaultu. V takejto podobe poznali totiž druhú generáciu v Latinskej Amerike.

Takže sa netreba čudovať, že len pár dní po premiére tretej generácie Loganu a Sandera sa pustili do práce nezávislí ilustrátori. Stvorili hneď niekoľko verzií. Asi najbližšie k realite by mohol mať Logan MCV. Vizualizácia kombi sa ukázala na stránke grafika Klebera Silvu, ale aj známeho maďarského virtuálneho dizajnéra X-Tomiho. Ten prvý si pri riešení zadnej časti trošku pomohol súčasným Renaultom Mégane kombi, čo prezrádza chrómový lem okien. Ako ale vieme, kombi z tretej generácie Loganu už nevznikne. Bohužiaľ. Dacia má však v pláne nahradiť ho celkom novým crossoverom, ktorý zastúpi aj nie príliš úspešné MPV Lodgy.

Sandero Cabriolet je krásnou, ale celkom... Foto: KDesign AG
Dacia Sandero Logan - vizualizácie Sandero Cabriolet je krásnou, ale celkom nereálnou fikciou. V ponuke Dacie nemá miesto.
Pikap z Loganu síce existoval, ale neskôr ho... Foto: KDesign AG
Dacia Sandero Logan - vizualizácie Pikap z Loganu síce existoval, ale neskôr ho nahradil na vybraných trhoch Duster.
Fikciou je nepochybne aj outdoorový Logan Stepway. Na pokusoch skrížiť sedan s SUV si zatiaľ vylámali zuby všetky automobilky od Volva a Subaru až po Citroen a Ladu. A Dacia si riskovať dovoliť nemôže. Podobne je to so Sanderom Cabriolet. Krásna fikcia nemá miesto v ponuke rumunskej značky, ktorá si zakladá najmä na nízkej cene. So Sanderom RS to ale zas až také márne byť nemusí. Existuje aj dnes, no poznajú ho len Brazílčania s Logom Renaultu. Nástupcu by teda dostať mohol. A pikap z Loganu? Ten tiež nemá veľa šancí, hoci v prvej generácii Loganu sme sa s takouto verziou stretnúť mohli. Je tu totiž Duster pikap, ktorý sa na tvrdú prácu hodí oveľa viac.
Dacia Sandero Logan - vizualizácie
Dacia Sandero Logan - vizualizácie
+8Dacia Sandero Logan - vizualizácie

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Logan #X-Tomi Design #Dacia Sandero #KDesign
Články podľa značiek