Video: Rus umyl auto pri –40 °C. A ono to funguje!

Umývať auto v hlbokých mrazoch nie je dobrý nápad. Lenže tomuto Rusovi sa to podarilo. Vy to však neskúšajte.

20.03.2021 16:00
debata (31)
Začalo sa to len ľahkým nástrekom. Fyzika... Foto: Garage54@Youtube
Rus - umývanie auta v zime Začalo sa to len ľahkým nástrekom. Fyzika nepustí, a tak pena na aute mrzla v sekundách.

Známy youtuber Vlad z kanála Garage54 sa rozhodol urobiť čosi, čo nik, kto má rozum, neurobí. Naplánoval svojmu americkému Hummeru H2 očistnú kúru. Na tom by, samozrejme, nebolo nič zvláštne, keby nešlo o mrazivý február v Rusku. Umývať auto pri teplote –40 stupňov Celzia naozaj nie je dobrý nápad. Lenže zvedavosť prevážila. Ruský vtipkár zašiel najprv do umyvárne, no keďže tá, pochopiteľne, v treskúcej zime nefunguje, rozhodol sa, že to spraví sám.

Po pár dňoch sa z Hummeru stal ružový... Foto: Garage54@Youtube
Rus - umývanie auta v zime Po pár dňoch sa z Hummeru stal ružový marshmallow. Uhádli by ste, o aké auto ide, pod takouto mohutnou vrstvou na kosť zamrznutej čistiacej peny?

Išlo o recesiu, preto neprekvapí, že namiesto vody zvolil čistiacu penu. A by to bolo ešte zaujímavejšie – ružovú. Penová hmota pri prvom kontakte s karosériou zamrzla v sekunde na kosť. Lenže Vladovi to nestačilo. Pridával vrstvu za vrstvou, dokonca niekoľko dní, až sa na vozidle vytvorila hrubá pokrývka. Drsný Hummer sa zrazu premenil sa na ružový marshmallow. A nechýbal ani „vianočný stromček“ v podobe zamrznutej peny na anténe. Fyzikálna časť úlohy bola splnená, lenže to ruskému „vedcovi“ nestačilo.

Toto radšej neskúšajte

So svojím ružovým Hummerom sa rozhodol vyraziť do ulíc. Musel však najprv vytvoriť priezory na okná, aby mal aspoň čiastočný výhľad, a tiež škáry okolo dverí, aby sa dostal dnu. Hummer bez problémov naštartoval a po tom, čo odpadli nánosy z peny na kolesách, sa dal bez reptania do pohybu. Tak sa začala veľká zimná promenáda. Je len pochopiteľné, že toto ružové čudo priťahovalo pozornosť okoloidúcich ako magnet. Vlad si to jednoducho užíval. Po experimente zamieril do garáže.

Po rozpustení čistiacej peny v teplej garáži... Foto: Garage54@Youtube
Rus - umývanie auta v zime Po rozpustení čistiacej peny v teplej garáži bol Hummer H2 naozaj čistejší.
V teplom prostredí sa začala pena postupne rozpúšťať a nakoniec Hummer odhalil svoju pravú kožu. Hlavnou otázkou bolo, či takéto umývanie prinesie očakávaný výsledok. Čudujte sa, Hummer bol naozaj čistejší ako predtým. Vy to však neskúšajte. Ešte zaujímavejšie by bolo použiť skutočnú vodu. Na to si však Vlad netrúfol. Hrubá vrstva skutočného ľadu by Hummer iste zničila už len svojou váhou. Pena bola ľahšia a šetrnejšia. V každom prípade išlo o vtipný kúsok.
Rus - umývanie auta v zime
Rus - umývanie auta v zime
+7Rus - umývanie auta v zime

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #hummer #Rus #umývanie auta
Články podľa značiek