Cupra UrbanRebel Concept: Z tejto brutality bude neškodný mestský elektromobil

Španielska Cupra avizuje príchod najmenšieho elektromobilu do mestskej premávky poriadne „nabrúsenou“ štúdiou. UrbanRebel Concept by sa totiž nestratil ani na tratiach rely. Má 320 kW a stovku dá za 3,2 sekundy.

10.09.2021 16:00
debata (1)
Pripravovaný elektrický hatchback má zatiaľ... Foto: Cupra
Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Pripravovaný elektrický hatchback má zatiaľ podobu brutálneho 3-dverového hothatchu. To, čo ho najviac spája s realitou, je skrátená platforma MEB.

Nie je tajomstvom, že Volkswagen vyvíja elektromobil menší než súčasný elektrický hatchback ID.3 s cenou od 20 000 eur. A to pre viacero koncernových značiek. Kým však v Mníchove značka VW demonštrovala tento plán „naturálne“ poňatým konceptom ID. Life, sesterská Cupra sa pozrela na celú vec z opačnej strany. Jej vízia UrbanRebel Concept je totiž brutálnym elektrickým hohatchom akoby pripraveným pre trate rely. Možno aj preto, aby demonštrovala potenciál skrátenej platformy MEB, na ktorých budú tieto kompaktné mestské autá stáť. A tiež preto, že práve Seat a Cupra sú značkami, pod gesciou ktorých budú malé elektromobily vyvíjané a vyrábané.

Cupru UrbanRebel Concept poháňajú elektromotory... Foto: Cupra
Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Cupru UrbanRebel Concept poháňajú elektromotory s výkonom 320 kW. Potom neprekvapí ani obrovské prítlačné krídlo.

Cupra RebelConcept má preto trojdverovú karosériu, extrémny aerodynamický tuning vrátane obrieho zadného krídla a predne negatívne sklonenej masky. Fascinujúce sú aj mohutné prahy, svalnaté blatníky v štýle Cupry Formentor, čierna plávajúca strecha, kontrastujúca ružovofialovým lakom. To všetko len pri dĺžke 4 080 mm, čo zodpovedá súčasnej Ibize a napovedá budúcnosť nového mestského hatchbacku s 5-dverovou karosériou. Rovnako omračujúci je výkon 250 kW, ktorý však môže byť krátkodobo zvýšený na neuveriteľných 320 kilowattov. To znamená šprint na stovku za neuveriteľných 3,2 sekundy.

Koncept má na dĺžku 4 080 a na výšku 1 444 mm.... Foto: Cupra
Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Koncept má na dĺžku 4 080 a na výšku 1 444 mm. Tým bude veľmi podobný pripravovanému sériovému modelu, ktorý sa dostane do predaja v roku 2025.
Sériová verzia bude, pochopiteľne, oveľa civilnejšia, no ešte si na ňu počkáme. Do predaja sa chystá v roku 2025 a doplní väčšiu Cupru Born. Ďalšie deriváty by mohli niesť logo Škody, Seatu a Audi. Predpokladá sa, že najväčšia batéria použitá v elektrických mestských hatcbackoch bude mať kapacitu 57 kWh, čo by malo postačovať na dojazd do vzdialenosti 400 km. Výkon Cupry by sa mohol v najvýkonnejšej verzii vyšplhať až na 172 kW, takže o zábavu bude nepochybne postarané.
Cupra UrbanRebel Concept - 2021
Cupra UrbanRebel Concept - 2021
+5Cupra UrbanRebel Concept - 2021

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Seat #Cupra #autosalón Mníchov #Cupra UrbanRebel
Články podľa značiek