Oplatí sa investovať do kúpy elektrického vozidla

Elektromobil prináša množstvo výhod, od zníženia ekologickej stopy až po využitie nových technológií. Máme sa však pripraviť na elektrickú budúcnosť?

24.04.2024 00:00
mercedes, pr, nepouzivat

Elektromobily sú už bežnou súčasťou cestnej premávky a ich popularita neustále rastie. V roku 2023 bolo zaregistrovaných približne o 70% viac osobných batériových elektrických vozidiel ako v roku 2022. V súčasnosti ide o najrýchlejšie rastúci sektor trhu s novými automobilmi.

Ale nezáleží na automobilovom priemysle – otázka znie inak – mali by ste si kúpiť elektromobil?

Jednou z hlavných výhod elektrických vozidiel je ich pozitívny vplyv na životné prostredie. Elektrické vozidlá priamo neprispievajú k znečisteniu ovzdušia. To je zásadný rozdiel oproti vozidlám so spaľovacími motormi, ktoré uvoľňujú CO2. Redukcia týchto emisií je kritická v boji proti globálnemu otepľovaniu a zlepšeniu kvality ovzdušia v mestách.

Elektrické vozidlá (EV) sú často na čele automobilového vývoja a inovácií. Mnohé EV prichádzajú s pokročilými technológiami a s rastúcim dôrazom na elektrifikáciu môžeme očakávať, že budú pokračovať v nastavovaní štandardov pre moderné vozidlá.

Prevádzkové náklady elektromobilov sú zvyčajne nižšie ako náklady na benzínové alebo naftové vozidlá. Mnohé krajiny zavádzajú stimuly na nákup EV, vrátane daňových úľav, či dotácií pri kúpe. Dokonca aj samotné automobilové značky ponúkajú špeciálne akciové zvýhodnenia.

Jednou z nich je aj značka Mercedes-Benz, ktorej plnoelektrické modely vynikajú pôsobivým dojazdom, najnovšími technológiami a bezkonkurenčným komfortom. Aktuálne získate spolu s kúpou jedného zo siedmich plne elektrických modelov Mercedes-Benz ďalšie zaujímavé benefity v cene vozidla, ako napríklad nabíjanie až na 3 roky, predĺženú záruku počas 6 rokov (2 roky zákonná záruka bez obmedzenia km, 4 roky predĺžená záruka do 90 000 km) alebo aj bezplatný servis až na 6 rokov (alebo do najazdenia 90 000 km). To je už ponuka, nad ktorou sa oplatí zamyslieť.

Elektrické vozidlá nám všetkým ponúkajú príležitosť byť súčasťou pozitívnej zmeny, ale aj profitovať z mnohých jej bezprostredných i dlhodobých výhod.

chyba
Advertisement
Články podľa značiek