Elon Musk potvrdil, že užíva ketamín. Je podľa neho užitočný a bude ho brať ďalej

Elon Musk: "Ak sa na to pozriem z pohľadu investorov, tak ak niečo beriem, zrejme by som to mal brať aj naďalej."

20.03.2024 12:00
Elon Musk Foto: ,
Elon Musk vraj ketamín berie len príležitostne a v malých množstvách.
debata (1)

Renomovaný americký Wall Street Journal priniesol začiatkom tohto roku obsiahly materiál, venovaný najbohatšiemu mužovi planéty a šéfovi spoločnosti Tesla, Elonovi Muskovi a jeho ceste svetom drog. Urobil tak potom, ako Musk prišiel na zasadnutie správnej rady tesly s hodinovým meškaním a rozprával na ňom „úplne nesúvisle a od veci“.

Americký denník píše, že Elon Musk na súkromných večierkoch často užíval LSD, kokaín, extázu a psychedelické huby. Reportéri kontaktovali aj ľudí blízkych šéfovi Tesly. Tí povedali, že Musk drogy berie stále, pričom aktuálne je to najmä ketamín. Ketamín je psychoaktívna látka, ktorá sa počas vojny vo Vietname začala používať ako anestetikum, pretože umožňovala operovať v komplikovaných podmienkach bez podporných prístrojov, nakoľko jej aplikácia nespôsobovala problémy so srdcom a pokles tlaku. Ketamín sa ako „káčko“ začal zneužívať ako droga vďaka svojim upokojujúcim účinkom, pričom navodzuje pocitu kľudu a miernej eufórie. Musk nepoprel, že ketamín užíva, no tvrdí, že je to na recept a slúži mu ako antidepresívum.

Elon Musk Čítajte viac Šéf Tesly sa priznal k drogám. Akcionári nevedia, čo s tým

Pre pár dňami sa k tejto téme Elon Musk vyjadril a potvrdil že užíva predpísaný ketamín. Vraj tak robí preto, aby rozptýlil negatívne myšlienky, čo prináša prospech investorom Tesly. Tým reagoval na informácie, že jeho užívanie drog začína čoraz viac znepokojovať nielen akcionárov Tesly, ale aj ďalších Muskových spoločností. „Ketamín je užitočný, pretože pomáha rozptýliť negatívne myšlienky,“ uviedol Musk.

Šéf Tesly sa bránil tým, že „minulý rok sme mali najpredávanejšie auto na svete. Ak sa na to pozriem z pohľadu investorov, tak ak niečo beriem, zrejme by som to mal brať aj naďalej,“ vyhlásil doslova. Zároveň odmietol informácie, že by trpel vážnou depresiou a je na ketamíne závislý. Podľa jeho vlastných slov ho neužíva nadmerne, ale iba občas v malých množstvách na zmiernenie „negativity“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #Tesla #Elon Musk #ketamín
Články podľa značiek