PSA šetrí. Po štyridsiatich rokoch zatvorí fabriku v Aulnay-sous-Bois

Výrobný závod koncernu PSA Peugeot/Citroën na severnom predmestí Paríža definitívne končí.

07.11.2013 16:00
PSA - Aulnay-sous-Bois Foto:
Uzavretie tradičného závodu PSA v Aulnay-sous-Bois znamená aj nepopulárne prepúšťanie. O prácu príde približne 3 000 zamestnancov. V minulosti tu vznikali aj také skvosty ako napríklad legendárny Citroën DS.
debata

K radikálnemu kroku pristúpila automobilka v rámci ozdravného plánu PSA, ktorý sa nezaobíde bez masívneho prepúšťania. Automobilka sa rozlúči približne s 8 000 zames­tnancami, z toho 3 000 výpovedí pripadne práve na závod v Aulnay-sous-Bois.

Fabriku, ktorá vyprodukovala od roku 1973, teda za štyridsať rokov, približne 8,5 milióna vozidiel, zavrie PSA už v priebehu budúceho roka. Dovtedy bude vyrábať v útlmovom programe niektoré súčiastky a komponenty s obmedzeným počtom pracovníkov. Pre francúzske odbory a francúzskych zamestnancov, ktorí proti uzavretiu demonštrovali, je to, pochopiteľne, zlá správa.

Znamená to však zároveň, že vedenie koncernu neustupuje tlaku odborov a napriek masívnym protestom dáva prednosť efektívnejšej výrobe v novších a modernejších závodoch, napríklad aj na Slovensku v Trnave.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSA #zatvorenie fabriky #Aulnay-sous-Bois
Články podľa značiek