Datsun chce dobyť Rusko lacným sedanom. Pomôže mu Lada

Znovuzrodená lowcostová značka Nissanu, Datsun, operuje zatiaľ len v Indii. Na muške má však aj obrovský ruský trh. Zabodovať tu chce s lacným sedanom odvodeným z Lady Granta.

20.03.2014 19:00
debata
Prvá oficiálna skica potvrdzuje, že obnovená... Foto: Datsun
Datsun - sedan Prvá oficiálna skica potvrdzuje, že obnovená japonská značka odštartuje kariéru na ruskom trhu kompaktným sedanom. Vyrábať sa bude priamo v Togliatti spolu s Ladou Granta.

Datsun už v Indii predáva modely Go a Go+, postavené na platforme Nissanu Micra. Okrem toho predstavil aj svoj prvý koncept crossoveru redi-Go. Tentoraz má však v pláne ruskú ofenzívu. Čo chystá prezrádza prvá oficiálna skica pripravovaného sedanu.

Výber karosérie sedan je pre ruský trh logickým krokom. Autá s trojpriestorovou karosériou sú tu, podobne ako v Číne, veľmi populárne. Na rozdiel od modelov Go a GO+, ktoré majú blízko k Nissanu Micra, bude mať však novinka so zatiaľ utajeným menom pravdepodobne bližšie k ruskej technike.

Nový sedan by mal byť odvodený z Lady Granta. Lada je totiž podobne ako Datsun či Dacia súčasťou aliancie Renault-Nissan. Túto teóriu podporuje aj fakt, že vývoj modelu sa odohrával priamo v Rusku. Len dizajn si zobrali na starosti Japonci. Viac však Datsun neprezradil.

Na viac informácií si budeme musieť počkať do 4. apríla, keď sa novinka oficiálne predstaví v Moskve. Výrobu zabezpečí závod AutoVAZ priamo v Togliatti. Následne by mal byť odštartovaný predaj na ruskom trhu. O tom, či má Datsun v pláne distribúciu sedanu aj do iných krajín, nie je zatiaľ nič známe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #sedan #Lada #AutoVaz #Datsun #ruský trh
Články podľa značiek