VW T6 California: Karavan z Wolfsburgu je tu po šiestykrát

Približne dva mesiace po premiére šiestej generácie VW Transporteru a jeho luxusnejších verzií Caravelle a Multivan ukázala automobilka z Wolfsburgu aj kempingovú verziu California. Chýbať nesmie ani výsuvná strecha.

18.06.2015 06:00
VW T6 California - 2016 Foto:
Obytná verzia VW T6 si zachová typickú výsuvnú strechu, pod ktorou sa skrýva ďalšie lôžko. Najdrahšia verzia Ocean má strechu ovládanú elektro-hydraulickým systémom.
debata

Pre Californiu platí to isté ako pre Transporter. Šiesta generácia je len revíziou tej predošlej. Rozmery ani rázvor náprav sa teda nemenia. Typickým znakom je výsuvná strecha, pod ktorou sa ukrýva lôžko s rozmermi 2,0 × 1,2 metra. Základná verzia Beach dostane manuálne ovládanie strechy, vyberateľný piknikový stolík umiestnený v zloženom stave v posuvných dverách a skladacie stoličky v kufri. California Coast môže počítať s mobilnou kuchynkou s antikorovým drezom, chladničkou (42 l) a dvojplatničkou. Interiér zušľachťujú drevené a hliníkové dekorácie.

Na palube strednej úrovne vybavenia Coast už... Foto: Volkswagen
VW T6 California - 2016 Na palube strednej úrovne vybavenia Coast už nechýba malá kuchynka s dresom a dvojplatničkou.

Na vrchol ponuky sa postaví California Ocean, ktorej strechu vysúva elektro-hydraulický mechanizmus a tepelný komfort zvyšuje trojzónová klimatizácia. Do výbavy patrí diódové osvetlenie interiéru, vyhrievané predné sedadlá aj 18-palcové disky kolies. Za príplatok môžete voliť moderné bezpečnostné asistenty, napríklad adaptívny tempomat, systém na výstrahu pred kolíziou, multikolíznu brzdu City Emergency Brakong či hill-holder alebo kontrolu klesania. Na palube nemusí chýbať ani dotykové rozhranie so 6,5-palcovým farebným displejom.

Zadnú lavicu možno ľahko prerobiť na... Foto: Volkswagen
VW T6 California - 2016 Zadnú lavicu možno ľahko prerobiť na dvojmiestne lôžko.

Pod kapotu sa dostanú len silnejšie motorizácie určené pre osobné verzie T6. To znamená dvojlitrové diesle s výkonom 110 a 150 kW, pričom silnejší z nich využíva dvojité preplňovanie Bi-TDI. Kým naftové motory spĺňajú normu Euro 6, benzínové dvojlitre 2,0 TSI (110, 150 kW), ostávajú pri norme Euro 5. Aj ony však využívajú štart-stop systém, ktorý je odteraz štandardným príslušenstvom. Podobne ako pri T6 platí aj pre obytnú Californiu, že v porovnaní so svojou predchodkyňou šetrí priemerne 15 % paliva.

VW T6 California - 2016
VW T6 California - 2016
+4VW T6 California - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VW #karavan #VW T6 #Vilkswagen #Volkswage California
Články podľa značiek