Audi A8: Špičkové audio dostane 23 reproduktorov! Má 1 920 wattov

Nová vlajková loď z Ingolstadtu, ktorá sa ukáže už zajtra vo Frankfurte nad Mohanom, chce podkúriť svojim najväčším konkurentom. Aj vďaka špičkovému audiosystému, ktorý Audi vyvinulo spolu s dánskou spoločnosťou Bang & Olufsen. Má omračujúci výkon 1 920 wattov.

04.09.2017 12:00
debata
Novú vrcholovú verziu audiosystému navrhlo Audi... Foto: Audi
Audi A8 - Bang & Olufsen Novú vrcholovú verziu audiosystému navrhlo Audi spolu s dánskou spoločnosťou Bang & Olufsen. Vychytávkou sú dva výsuvné výškové reproduktory po krajoch palubnej dosky.

K luxusným limuzínam patrí aj dokonalá reprodukcia zvuku. Autá sa tak doslova menia na koncertné siene s lepšou akustikou, než si môžete dopriať doma. Aparatúra je totiž navrhnutá špecificky pre konkrétny interiér vozidla. Nie inak je to v prípade nového audiosystému pre Audi A8, ktoré sa ukáže vo Frankfurte nad Mohanom. Rodil sa v spolupráci expertov z Ingolstadtu a dánskej spoločnosti Bang & Olufsen. Výsledkom je úžasný systém s dvadsiatimi troma reproduktormi. Všetky sú osadené neodymovými magnetmi pre kryštalicky čistú reprodukciu.

Systém má celkom 23 reproduktorov a celkový... Foto: Audi
Audi A8 - Bang & Olufsen Systém má celkom 23 reproduktorov a celkový výkon 1 920 wattov. Každý menič má vlastný zosilňovač.

Každý z reproduktorov má vlastný zosilňovač a všetko riadi elektronika zodpovedná za priestorový zvuk. Tú navrhlo Audi spolu s Fraunhoferovým inštitútom v Erlangene. K dispozícii je celkom 1 920 wattov. Aby však taký veľký počet reproduktorov nerušil dizajn interiéru, niektoré z nich sú neviditeľné. Nehovoríme pritom iba o subwooferi v batožinovom priestore, ale aj o ďalších meničoch. Dva nájdete v čelných stĺpikoch, dva páry napríklad v strope. Vychytávkou sú výsuvné výškové reproduktory priamo od Bang & Olufsen v palubnej doske s technológiou Acoustic Lens, ktorá šíri vysoké tóny v uhle 180 stupňov.

Ďalšie reproduktory sa nachádzajú na tradičných miestach – vo dverách a zadnom plató. Podľa Audi je nový audiosystém univerzálny, no najlepšie vynikne pri počúvaní klasickej hudby, teda pri reprodukcii akustických nástrojov. Ovládanie zabezpečuje nielen známe rozhranie MMI, ale aj dotykové displeje určené zadným pasažierom. Nastaviť sa dá ekvalizér či intenzita subwooferu. Aparatúra na palube sa stará aj o akustické privítanie posádky. Cenu tohto prvku príplatkovej výbavy Audi zatiaľ neprezradilo. Päťtisíc eur však nemusí byť strelou do prázdna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bang & Olufsen #autosalón Frankfurt 2017 #Audi Audi A8
Články podľa značiek