Subaru Viziv Tourer: Predskokan Outbacku má šarm aj boxer

O svojom ženevskom koncepte Subaru veľa neprezradilo. Dĺžka tohto športovo ladeného kombi však naznačuje, že by mohlo ísť o avízo Legacy a jeho outdoorovej verzie Outback.

15.03.2018 19:00
debata (2)
Dynamicky ladené kombi pripomína shooting... Foto: Subaru
Subaru Viziv Tourer Concept - 2018 Dynamicky ladené kombi pripomína shooting brake. Dĺžka 4 775 mm naznačuje, že by mohlo ísť o predchodcu novej generácie Outbacku.

Subaru vynovilo v posledných rokoch svoje kompaktné modely. Na svete je nová Impreza aj crossover XV. V USA zas predstavilo nový 7-miestne SUV Ascent. Na rade bude teraz Forester a Legacy, keďže menší Levorg je pomerne mladým modelom. Kým nástupcu Foresteru už japonská značka naznačila štúdiou Viziv Future v roku 2014, okolo Legacy a jeho outdoorovej verzie Outback bolo zatiaľ ticho. Až doteraz. Do Ženevy totiž Japonci priviezli krásny koncept športovo ladeného kombi Viziv Tourer a netaja, že je štylistickým predobrazom dizajnu nového modelu.

Z profilu zaujme nízka strecha a otvory v... Foto: Subaru
Subaru Viziv Tourer Concept - 2018 Z profilu zaujme nízka strecha a otvory v nárazníkoch lemované karbónovými dielmi.

Do úvahy pripadá práve Legacy a Outback. Najmä ak má Viziv Tourer na dĺžku 4 775 mm. Ak by sa koncept dostal do výroby aspoň v približnej podobe, bolo by sa na čo tešiť. Má totiž dynamický strih, až taký, že by sme mu mohli hovoriť shooting brake. Ostré tvary nárazníka aj šesťuholníkovej masky ženevskému kombíku naozaj svedčia, podobne ako nízka kabína a hranaté otvory blatníkov, akoby inšpirované štúdiou WRX, navyše rozšírené pomocou karbónových dielcov. Na streche vidieť kamery systému EyeSight. Lenže ako vieme, konverzia na sériový model býva tŕnistá. Efektné sú aj diódové svetlá, zapustené kľučky a kapota so sacím otvorom, pripravená pre prívod vzduchu k medzichladiču.

Aj vzadu je koncept na konzervatívny imidž... Foto: Subaru
Subaru Viziv Tourer Concept - 2018 Aj vzadu je koncept na konzervatívny imidž Subaru veľmi odvážny. Nechýba difúzor ani dvojica koncoviek výfukov.
Z toho možno dedukovať, že pod kapotou pracuje preplňovaný boxer s klasickým rozvodom Symmetrical AWD, tak typickým pre Subaru. To je ale všetko, čo vieme, pretože žiadne ďalšie informácie automobilka neposkytla. Do úvahy by ešte prichádzala kombinácia plochého 4-valca s elektromotorom, keďže nie je tajomstvom, že Subaru pracuje na vývoji hybridného pohonu s Toyotou. Od tej si má požičať elektrickú časť sústavy spolu s prevodovkou. S príchodom sériového kombi by sa mohol stať hybrid realitou, pretože aj Subaru bude potrebovať stlačiť svoje emisie CO2 pod očakávaný limit 95 g/km.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Subaru #autosalón Ženeva 2018 #Subaru VIZIV Tourer
Články podľa značiek